Ako dlho sa varí cesnakova polievka

Čas na prípravu cesnakovej polievky je zvyčajne od 30 do 45 minút, avšak táto doba sa môže líšiť v závislosti na vašom individuálnom postupe varenia. Tu je podrobnejší postup, ktorý vám môže pomôcť:

  1. Príprava ingrediencií:

     

    • Ošúpeme a nasekáme cibuľu a cesnak.
    • Nastrúhame zemiaky.
    • Môžeme si pripraviť aj zeleninový vývar alebo použiť vodu s bujónom.
  2. Na rozohrejte olej alebo maslo vo veľkej hrnci na strednom ohni. Pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich do mäkka, asi 5 minút.
  3. Pridáme nastrúhané zemiaky do hrnca a dusíme ich asi 5 minút, kým nie sú mäkké.
  4. Prilejeme zeleninový vývar alebo vodu s bujónom a privedieme k varu. Potom znížime teplotu a varíme asi 15-20 minút, kým zemiaky nie sú úplne mäkké.
  5. Potom použijeme mixér na rozdrvovanie zemiakov na hladkú konzistenciu. Ak chcete mať polievku s kúskami, môžete ju len roztlačiť vidličkou.
  6. Po zmiešaní polievky ju zahrejeme na miernom ohni a pridáme smotanu alebo mlieko podľa chuti. Podľa potreby môžeme pridávať aj ďalšie korenie (ako napríklad soľ, korenie, tymian).
  7. Keď je polievka horúca a dochutená, je pripravená na servírovanie.

 

Ako dlho sa varí cesnakova polievka?

Ingrediencie:

  • 6-8 strúčikov cesnaku (podľa chuti)
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 4 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru alebo vody
  • 200 ml smotany na varenie
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
  • Chlieb na podávanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Cibuľu a cesnak očistíme. Cibuľu nakrájame na jemno a cesnak na plátky alebo nasekáme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

  2. Smaženie: Na panvici zahrejme olivový olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a smažíme, kým nezosklovatie. Potom pridáme cesnak a krátko smažíme, aby sa uvoľnila jeho aróma (dávajte pozor, aby sa nespálil).

  3. Varíme zemiaky: Do hrnca pridáme nakrájané zemiaky, zalejeme ich zeleninovým vývarom alebo vodou a privedieme do varu. Keď voda vrie, pridáme zmes cibule a cesnaku. Polievku varíme asi 15-20 minút, kým zemiaky nezmäknú.

  4. Mixovanie: Po uvarení zemiakov použijeme ponorný mixer a polievku rozmixujeme do hladka. Ak preferujete polievku s kúskami, môžete ju rozmixovať len čiastočne.

  5. Pridanie smotany: Do rozmixovanej polievky pridáme smotanu na varenie a ešte raz krátko prihrievame. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.

  6. Podávanie: Cesnakovú polievku podávajte horúcu, ozdobenú nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete k nej podávať aj čerstvý chlieb alebo krutóny.

Ako dlho sa varí cesnaková polievka?
Celkom polievka zaberie približne 30-40 minút vrátane prípravy a varenia.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *