ako dlho sa vari kuracia polievka

Ako dlho sa varí kuracia polievka?

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracieho mäsa (napríklad kuracie stehná alebo celé kurča)
  • 2-3 stredné mrkvy
  • 1 stredný zeler
  • 1 stredná cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 zemiaky (voliteľné)
  • 1-2 bobkové listy
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 vetvičky čerstvého petržlenu (na servírovanie)
  • Voda (približne 2-3 litre)

Postup:

  1. Príprava surovín: Kuracie mäso dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kúsky, ak používate celé kurča. Zeleninu (mrkvu, zeler, cibuľu a zemiaky) očistite a nakrájajte na menšie kusy.
  2. Varíme polievku:
    • Do veľkého hrnca dajte kuracie mäso a zalejte ho vodou. Pridajte bobkové listy, soľ a čierne korenie.
    • Priveďte k varu a následne znížte teplotu, aby sa polievka jemne varila. Odoberte penu, ktorá sa vytvorí na povrchu.
    • Po asi 30 minútach varenia pridajte nasekanú cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Ak chcete, môžete pridať aj zemiaky.
    • Polievku varte ďalších 30-40 minút, kým je mäso mäkké a zelenina uvarená.
  3. Konzistencia a chute: Skontrolujte, či je mäso dostatočne uvarené. Počkajte, kým sa mäso neoddeľuje od kostí. Potom môžete mäso vybrať, nechať trochu vychladnúť a nakrájať na menšie kúsky alebo roztrhnúť na vlákna. Opäť ho pridajte do polievky.
  4. Servírovanie: Polievku podávajte horúcu, ozdobenú čerstvým nasekaným petržlenom a s chlebom alebo krutónmi.

Ako dlho variť kuraciu polievku?

Celkový čas varenia kuracej polievky je približne 1-1,5 hodiny, v závislosti od druhu mäsa a veľkosti kúskov. Kuracie stehná sa varia dlhšie než kuracie prsia, preto si dávajte pozor na ich zmäknutie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *