ako upiect husacie prsia

Ako upiecť husacie prsia? Husacie prsia sú skvelou voľbou pre špeciálne príležitosti, keď chcete nad imponovať svojich hostí alebo si jednoducho dopriať niečo výnimočné.

Ich jemné a výživné mäso, keď je správne pripravené, dokáže urobiť z každého jedla gastronomický zážitok. V nasledujúcom recepte si ukážeme, ako upiecť husacie prsia na dokonalosť, aby ste si mohli vychutnať ich bohatú chuť a šťavnatosť.

Ingrediencie

  • 2 husacie prsia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu (alebo 1 lyžička sušeného)
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru (voliteľné)
  • 1/2 šálky červeného vína (voliteľné)

Postup

  1. Príprava mäsa: Husacie prsia dôkladne umyte a osušte papierovou utierkou. Kožu prsia narežte na kríž, aby sa koža lepšie prepekla a z mäsa sa uvoľnilo viac tuku. Dávajte pozor, aby ste neprerezali do svaloviny.
  2. Ochutenie: Na obidve strany mäsa rovnomerne naneste soľ a čierne korenie. Nezabudnite aj na prepichnuté miesta šupky, aby sa korenie dostalo aj tam.
  3. Súžení na panvici: Na stredne vysokej teplote rozohrejte olivový olej v panvici. Husacie prsia vložte na kožnatú stranu nadol a smažte ich približne 6-8 minút, alebo kým koža nebude zlatohnedá a chrumkavá. Potom ich otočte a pridajte nasekaný cesnak a rozmarín.
  4. Pečenie: Po tom, čo sa prsia otočí, môžete ich preniesť do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte ich približne 15-20 minút, alebo až dosiahnu vnútornú teplotu 70 °C pre stredne prepečené mäso.
  5. Odpočinok: Po upečení nechajte husacie prsia odpočívať na 5-10 minút. Týmto spôsobom sa šťavy v mäse rovnomerne rozložia a zostanú tak šťavnaté.
  6. Omáčka (voliteľné): Ak chcete pripraviť omáčku, v tej istej panvici, kde ste piekli prsia, pridajte kurací vývar a červené víno. Varíme na strednej teplote, aby sa omáčka zredukovala a zahustila.

Záver

Keď sú husacie prsia hotové, nakrájajte ich na tenké plátky a podávajte s omáčkou, prípadne s obľúbenou prílohou, ako sú pečené zemiaky alebo zeleninový šalát. Tento recept je skvelý na slávnostné večere alebo romantické chvíle, kedy chcete svojich blízkych prekvapiť niečím naozaj výnimočným. Prajeme vám šťastné varenie a dobrú chuť!

 

2) Ako upiecť husacie prsia?

Na upiecť husaciu prsia budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 2 husacie prsia
– soľ
– korenie
– olej

Postup:

1. Vysušte husacie prsia utierkou a jemne osolte a okoreňte z oboch strán.

2. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte trochu oleja.

3. Položte husacie prsia do panvice s kožou nadol a opekajte asi 5 minút, až kým nebude zlatistá a krásne sa neozdobí.

4. Potom otočte husacie prsia a opiekajte aj z druhej strany ďalších 5 minút alebo až kým nebude pečené podľa vašich preferencií.

5. Po upečení nechajte husacie prsia odpočívať na doske asi 5 minút, aby sa mohli šťavy rovnomerne rozložiť.

6. Nakrájajte na plátky a podávajte so šťavou z pečenice ako omáčkou.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *