Bageta Pezinok je jednoduchý a chutný recept na vynikajúci chlieb, ktorý je veľmi populárny v Pezinku a okolí. Tu je recept, ako si ho môžete pripraviť doma:

Potrebujete:

– 500 g hladkej múky
– 300 ml teplej vody
– 1 kocka droždia
– 1 lyžička soli
– 1 lyžička cukru
– 2 lyžice oleja

 

Bageta Pezinok – Recept

Postup:

1. V miske zmiešajte múku s soľou a cukrom.

2. V malom hrnci rozpustite droždie vo vode a pridajte olej.

3. Postupne pridávajte kvapkadlo kvásku do múky a miešajte, kým dostanete hladké cesto.

4. Cesto nechajte kysnúť asi hodinu prikryté čistou utierkou.

5. Po vykysnutí cesta ho vyklopte na pomúčený dosku a vypracujte ho do tvaru bagety.

6. Vložte bagetu na plech a nechajte ju ešte raz kysnúť asi 30 minút.

7. Predohrejte rúru na 200 stupňov a pečte bagetu asi 30 minút, kým nezmäkne a nezískate krásnu zlatohnedú farbu.

8. Nechajte vychladnúť a podávajte s maslom a obľúbeným prílohami.

Oslavte tradíciu Pezinoku chutnou bagetou pripravenou podľa tohto receptu! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *