Batatové hranolky v rúre

Ahoj! Rád ti pomôžem s prípravou batátových hranoliek v rúre. Tu je recept:

Ingrediencie:

  • 2 veľké batáty
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
  • 1/4 čajovej lyžičky cesnakového prášku

 

Batatové hranolky v rúre

Postup:

  1. Najprv predhrej rúru na 220 °C.
  2. Ošúp batáty a nakrájaj ich na tenké hranolky. Odporúčam, aby mali rovnakú hrúbku, aby sa pekli rovnomerne.
  3. V miske zmiešaj olivový olej, soľ, mletú papriku, mletý rascu a cesnakový prášok.
  4. Pridaj batátové hranolky do tejto zmesi a dôkladne ich obaľ, aby sa súčasťami.
  5. Priprav plech na pečenie a vylož ho papierom na pečenie.
  6. Rozlož hranolky na pripravenom plechu tak, aby sa neprekryvali a rovnomerne.
  7. Peč hranolky v rúre asi 25-30 minút, kým sa nestanú krehkými a ľahko zhnédnu. Odporúča sa ich počas pečenia raz obrátiť, aby sa pekli rovnomerne.
  8. Hotové hranolky vyber z rúry a nechaj ich chvíľu vychladnúť.
  9. Podávaj batátové hranolky ako prílohu k hlavnému jedlu alebo ako samostatnú pochúťku. Dobrú chuť!

Teším sa, ako ti batátové hranolky pomôžu zvýšiť tvoju kulinársku zábavu.

 

2)

Suroviny:

  • 2 veľké bataty (sladké zemiaky)
  • 2-3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo pikantnej, podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička cesnakového prášku (voliteľné)
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana alebo rozmarínu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava batatov:

    • Bataty dôkladne umyte a osušte. Nie je potrebné ich šúpať, ak máte radi šupku, tak ju môžete nechať.
    • Nakrájajte bataty na hranolky (približne 1-2 cm široké).
  2. Ochutenie:

    • V veľkej miske zmiešajte nakrájané bataty s olivovým olejom, soľou, čiernym korením, paprikou a ďalšími koreninami, ak ich používate.
    • Dôkladne premiešajte, aby sa všetky hranolky rovnomerne obalili v oleji a koreninách.
  3. Pečenie:

    • Prehriate rúru na 220 °C (440 °F).
    • Na plech položte papier na pečenie a rovnomerne rozložte batatové hranolky.
    • Uistite sa, že sú hranolky rozložené v jednej vrstve, aby sa rovnomerne upiekli a neboli príliš stlačené.
  4. Pečenie:

    • Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo do zlatista. Po 15 minútach ich môžete jemne otočiť, aby sa upiekli z oboch strán.
  5. Podávanie:

    • Po upečení nechajte hranolky pár minút vychladnúť. Servírujte ich teplé s vaším obľúbeným dipom (napr. jogurtovým, kečupom alebo aiolom).

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *