Ahoj! Rád ti pomôžem s prípravou batátových hranoliek v rúre. Tu je recept:
Ingrediencie:
- 2 veľké batáty
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
- 1/4 čajovej lyžičky cesnakového prášku
Batatové hranolky v rúre
Postup:
- Najprv predhrej rúru na 220 °C.
- Ošúp batáty a nakrájaj ich na tenké hranolky. Odporúčam, aby mali rovnakú hrúbku, aby sa pekli rovnomerne.
- V miske zmiešaj olivový olej, soľ, mletú papriku, mletý rascu a cesnakový prášok.
- Pridaj batátové hranolky do tejto zmesi a dôkladne ich obaľ, aby sa súčasťami.
- Priprav plech na pečenie a vylož ho papierom na pečenie.
- Rozlož hranolky na pripravenom plechu tak, aby sa neprekryvali a rovnomerne.
- Peč hranolky v rúre asi 25-30 minút, kým sa nestanú krehkými a ľahko zhnédnu. Odporúča sa ich počas pečenia raz obrátiť, aby sa pekli rovnomerne.
- Hotové hranolky vyber z rúry a nechaj ich chvíľu vychladnúť.
- Podávaj batátové hranolky ako prílohu k hlavnému jedlu alebo ako samostatnú pochúťku. Dobrú chuť!
Teším sa, ako ti batátové hranolky pomôžu zvýšiť tvoju kulinársku zábavu.
2)
Suroviny:
- 2 veľké bataty (sladké zemiaky)
- 2-3 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo pikantnej, podľa chuti)
- 1 čajová lyžička cesnakového prášku (voliteľné)
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana alebo rozmarínu (voliteľné)
Postup:
-
Príprava batatov:
- Bataty dôkladne umyte a osušte. Nie je potrebné ich šúpať, ak máte radi šupku, tak ju môžete nechať.
- Nakrájajte bataty na hranolky (približne 1-2 cm široké).
-
Ochutenie:
- V veľkej miske zmiešajte nakrájané bataty s olivovým olejom, soľou, čiernym korením, paprikou a ďalšími koreninami, ak ich používate.
- Dôkladne premiešajte, aby sa všetky hranolky rovnomerne obalili v oleji a koreninách.
-
Pečenie:
- Prehriate rúru na 220 °C (440 °F).
- Na plech položte papier na pečenie a rovnomerne rozložte batatové hranolky.
- Uistite sa, že sú hranolky rozložené v jednej vrstve, aby sa rovnomerne upiekli a neboli príliš stlačené.
-
Pečenie:
- Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo do zlatista. Po 15 minútach ich môžete jemne otočiť, aby sa upiekli z oboch strán.
-
Podávanie:
- Po upečení nechajte hranolky pár minút vychladnúť. Servírujte ich teplé s vaším obľúbeným dipom (napr. jogurtovým, kečupom alebo aiolom).
Dobrú chuť!
Super recept! Batátové hranolky sú skvelé a veľmi jednoduché na prípravu. Rada ich robím, keď mám chuť na niečo zdravé a chutné. Určite vyskúšam aj tento postup. Ďakujem za inšpiráciu!
Tento recept je úžasný! Batáty mám veľmi rada a tieto hranolky vyzerajú skvele. Určite si ich pripravím na víkendový obed. Vďaka za skvelý tip, teším sa na chuť!
Wow, to znie fantasticky! Mám rád batáty a tento spôsob ich prípravy je pre mňa nový. Rád sa pokúsim pripraviť si ich s touto ochucovacou zmesou. Dúfam, že budú chutiť rovnako dobre ako vyzerajú!
Ďakujem za recept! Batátové hranolky sú moja obľúbená pochúťka, a tento spôsob pečenia vyzerá jednoducho skvele. Už sa neviem dočkať, kedy si ich pripravím doma!
Recept na batátové hranolky je perfektný! Milujem kombináciu korenín, určite dodajú špeciálnu chuť. Dám vedieť, ako sa mi podarili. Ďakujem za tipy, sú veľmi užitočné!
Skvelý návod! Bataty sú chutné a zdravé, takže som nadšený z tohto receptu. Určite ho vyskúšam čoskoro! Ďakujem ti za inšpiráciu a dúfam, že mi výjdú tak dobre ako tvoje!
‚Rýchle‘ batátové hranolky? To milujem! Robím si podobné veci často a tento recept má všetko potrebné – jednoduchosť a skvelú chuť. Teším sa na nové kulinárske dobrodružstvo s týmto jedlom!
‚Chrumkavé‘ batátové hranolky znie veľmi lákavo! Rád experimentujem v kuchyni, tak tento recept rozhodne vyskúšam. Dobrú chuť prajem aj ostatným – určite to bude mňamka!
‚Batátové hranolky‘ sú mojou slabosťou! Tento recept je presne to, čo potrebujem pre moje víkendové varenie. Veľmi sa teším na výsledok – určite budú fantastické!
‚Olivový olej‘ robí zázraky s batátmi! Recept je super jednoduchý a ja milujem jedlá pripravené v rúre. Sľubujem si doma urobiť tieto chrumkavé dobroty ešte dnes večer!
Tento recept je úplne skvelý! Batátové hranolky sú chutné a zdravé, určite ich vyskúšam. Vždy som mal rád sladké zemiaky a teraz mám super spôsob, ako si ich pripraviť. Ďakujem za tip!
Wow, batátové hranolky znie úžasne! Určite to vyskúšam na rodinnej večeri. Mám rada, keď môžem variť niečo zdravé a chutné. Teším sa na výsledok, ďakujem za recept!
Recept je jasný a jednoduchý! Mám rada batáty a tento spôsob pečenia mi vyhovuje. Určite sa teším, ako ich pripravím pre svoju rodinu. Dúfam, že im budú chutiť rovnako ako mne!
Veľmi sa mi páči tento recept na batátové hranolky! Príprava je jednoduchá a zdá sa, že budú veľmi chutné. Už sa neviem dočkať, kedy si ich spravím na večeru!
Tento recept vyzerá fantasticky! Batáty sú moje obľúbené a tieto hranolky určite skúsim. Môžem si predstaviť tú úžasnú chuť s tými koreninami. Ďakujem za inšpiráciu!
Wow, milujem batáty! Tento recept je presne to, čo hľadám. Príprava vyzerá jednoduchá a výsledok určite bude lahodný. Už sa teším na pečenie týchto hranoliek doma!
‚Batátové hranolky? To znie skvele! Rád vyskúšam nový recept a toto vyzerá veľmi lákavo. Mám rád sladké zemiaky a určite poteším aj svojich priateľov touto dobrotou!‘
‚Tento návod na batátové hranolky ma nadchol! Rád varím zdravé jedlá pre seba aj rodinu. Určite to skúsim už tento víkend, verím že nám všetkým budú chutiť!‘
‚Super návod na prípravu batátových hranoliek! Milujem varenie nových jedál a toto ma inšpirovalo k experimentovaniu s chuťami. Ďakujem za zdieľanie!‘
‚Toto je presne to, čo potrebujem do mojej kuchyne! Batátové hranolky sú vždy dobrým nápadom a tieto koreniny znejú výborne. Určite to vyskúšam už zajtra!‘