Suroviny:
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 šalotka
– 1 lyžica masla
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, majorán

 

Bavorská polievka

Postup:
1. Na panvici rozpáľte maslo a na ňom orestujte nakrájanú cibuľu, cesnak a šalotku.
2. Pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu a krátko restujte.
3. Pridajte múku a dobre premiešajte.
4. Postupne nalejte zeleninový vývar a pridajte korenie a majorán podľa chuti.
5. Varíme 20-30 minút, kým zelenina nezmäkne.
6. Polievku prelejeme do mixéra a rozmixujeme do hladka.
7. Podávame posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňeou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *