Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 petržlenový koreň
– 1 lyžica oleja
– 1 šálka hrášku
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie a mletá paprika podľa chuti
– 1 šálka nakrájaného mäsa z kurčaťa alebo husi
Bažantová polievka
Postup:
1. Najprv si olúpte a nakrájajte cibuľu, mrkvu, zemiaky a petržlenový koreň na malé kocky.
2. Na rozpálenej panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a zeleninu, kým nebudú mäkké.
3. Pridajte hrášok a orestujte ho krátko s ostatnými zeleninami.
4. Nalejte do hrnca zeleninový vývar a pridajte orestovanú zeleninu a mäso.
5. Pridajte soľ, čierne korenie a mletú papriku podľa chuti.
6. Dajte polievku variť a nechajte ju variť, kým sa zelenina a mäso úplne neuvária.
7. Podávajte horúcu bazantovú polievku posypanú mletou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!