Ako dieťa som často najme na nedeľu jedávala tento rezeň. Pripravovala ho často moja babka s mamkou a preto vám ukážem ako na neho. Rýchle a plnohodnotné jedlo na váš stôl.
Belehradský rezeň so zemiakovým pyré
Tu je recept na Belehradský rezeň so zemiakovým pyré po slovensky:
Ingrediencie:
- 4 bravčové kotlety
- 150g múka
- 2 vajcia
- 200g strúhanka
- Soľ a korenie podľa chuti
- Slnečnicový olej na vyprážanie
Na zemiakové pyré:
- 4 veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
- 50g maslo
- 100ml mlieko
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Ochutíme bravčové kotlety soľou a korením z oboch strán.
- Pripravte si tri misky: jednu s múkou, druhú s rozšľahanými vajcami a tretiu so strúhankou.
- Kotlety ponorte najprv do múky, pretrepáte prebytočnú múku. Potom ponorte do rozšľahaných vajec, nechajte prebytočné vajce odkvapkať a nakoniec obalte v strúhanke, dobre pritlačte.
- Rozohrejte slnečnicový olej v panvici na strednom ohni. Vypražte kotlety z oboch strán asi 3-4 minúty, kým nebudú zlatisto hnedé. Preložte rezeň do pekáča a dajte ho do predhriatej rúry na ďalších 8-10 minút, aby bol dobre prepečený.
- Počas pečenia kotletov si pripravte zemiakové pyré. Zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka, asi 15-20 minút. Uviažeme ich a vraťte späť do hrnca.
- Pridajte maslo a mlieko k zemiakom. Premiešajte všetko dokopy, kým nebudete mať hladké a krémové pyré. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte Belehradský rezeň so zemiakovým pyré. Dobrú chuť!
Dobrú chuť!