Belehradský rezeň so zemiakovým pyré

Ako dieťa som často najme na nedeľu jedávala tento rezeň. Pripravovala ho často moja babka s mamkou a preto vám ukážem ako na neho. Rýchle a plnohodnotné jedlo na váš stôl.

Belehradský rezeň so zemiakovým pyré

Černohorský rezeň ???? | Marcel Ihnačák | Kuchyňa Lidla

Tu je recept na Belehradský rezeň so zemiakovým pyré po slovensky:

Ingrediencie:

  • 4 bravčové kotlety
  • 150g múka
  • 2 vajcia
  • 200g strúhanka
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Slnečnicový olej na vyprážanie

Na zemiakové pyré:

  • 4 veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 50g maslo
  • 100ml mlieko
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200°C.
  2. Ochutíme bravčové kotlety soľou a korením z oboch strán.
  3. Pripravte si tri misky: jednu s múkou, druhú s rozšľahanými vajcami a tretiu so strúhankou.
  4. Kotlety ponorte najprv do múky, pretrepáte prebytočnú múku. Potom ponorte do rozšľahaných vajec, nechajte prebytočné vajce odkvapkať a nakoniec obalte v strúhanke, dobre pritlačte.
  5. Rozohrejte slnečnicový olej v panvici na strednom ohni. Vypražte kotlety z oboch strán asi 3-4 minúty, kým nebudú zlatisto hnedé. Preložte rezeň do pekáča a dajte ho do predhriatej rúry na ďalších 8-10 minút, aby bol dobre prepečený.
  6. Počas pečenia kotletov si pripravte zemiakové pyré. Zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka, asi 15-20 minút. Uviažeme ich a vraťte späť do hrnca.
  7. Pridajte maslo a mlieko k zemiakom. Premiešajte všetko dokopy, kým nebudete mať hladké a krémové pyré. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
  8. Podávajte Belehradský rezeň so zemiakovým pyré. Dobrú chuť!

 

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *