Blesková polievka
Na Slovensko nám prišlo chladnejšie počasie čo je dôsledkom únavy a rôznych chorôb. Preto je dobré si spraviť chutnú a zdravú polievku na zahriatie. Čo pomôže na imunitu a prázny žalúdok.
Dnes sme si pre vás pripravili recept na bleskovú polievku. Jej názov predpovedá veľa.
Ingrediencie – blesková polievka
K tejto polievke budete potrebovať tieto suroviny:
- 100 g teľacieho mäsa z pliecka (pomleté)
- 30 g masi alebo oleja
- 60 g cibule
- 120 g koreňovej zeleniny
- vodu
- soľ
- petržlenovú vňať alebo čerstvú pažitku
Blesková polievka
Blesková polievka
Blesková polievka
Do vysokého hrnca si dáme masť alebo olej (ja dávam jedno aj druhé). Pokrájame si na drobno cibuľu a na masti jemne speníme. Po tom čo sa nám cibuľa spenila ptidáme umyté pomleté mäso.
Približne 10 až 15 minút popražíme a orestujeme a následne podlejeme vodou,a lebo vývarom ak máte a dusíme. Čakáme kým sa nám mäso spraví a pridáme postrúhanú koreńovú zleninu.
Zakrijeme pokrievkou a dusíme. Nezabudnite posoliť prípradne okoreniť. Varíme kým nám zelenina nezmekne. Približne 20 až 30 minút do mäkka.
Po tom čo sa nám všetko uvaríme, tak podávame s posekaným zeleným petržlenom alebo čerstvou pažitkou. Dobrú chuť prajem.
Ak sa vám páči tento recept tak budem rada za komentár dole pod receptom, ale za hodnotenie počtu hviezidčiek. Ja osobne dávam tomuto receptu 5/5 hviezdičiek lebo mi veľmi chutí.
Nenechajte si újsť aj tento skvelý recept: Jednoduchá fazuľová polievka.
- rýchla, chutná a jednoduchá
Chcete rýchlo chutne a jednoducho uvariť obed pre vašú rodinu? Blesková polievka je tá, ktorú ja na rýchlovku varím, ak nechcem stať hodiny v kuchyni. Dobrú chuť.
Cuisine: Slovenská
Keywords: Nedeľná blesková polievka
Recipe Yield: 8
Calories: 200
Preparation Time: PT15M
Cooking Time: PT30M
Total Time: PT45M
Recipe Video Name: Blesková polievka
Recipe Video Description: Skvelá a chutná polievočka, odporúčam.
Recipe Video Thumbnail: https://media.giphy.com/media/VmVlV9VCul2nK/giphy.gif
Recipe Ingredients:
- 100 g teľacieho mäsa z pliecka (pomleté)
- 30 g masi alebo oleja
- 60 g cibule
- 120 g koreňovej zeleniny
- vodu
- soľ
- petržlenovú vňať alebo čerstvú pažitku
Recipe Instructions: Na masti speníme posekanú cibuľu, pridáme umyté, pomleté mäso, popražíme, podlejeme vodou a dusíme. Naskoršie pridáme postrúhanú koreňovú zleninu, osolíme, okoreníme a dovaríme. Nakoniec pridáme posekaný petržlen alebo pažitku.
5