Suroviny:
– 1 veľká cibuľa, nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 lyžica olivového oleja
– 500 g paradajok, nakrájaných na kocky
– 1 liter zeleninového vývaru
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Čerstvá bazalka na ozdobenie

 

Bonvivani: paradajková polievka

Postup:
1. Rozpálte olej vo veľkom hrnci a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a sklovité.
2. Pridajte nakrájané paradajky a nechajte zohriať.
3. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte zmes variť asi 20 minút, kým paradajky nezmäknú.
4. Odstavte z ohňa a premixujte polievku ponorným mixérom na hladkú konzistenciu.
5. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
6. Podávajte posypanú čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *