Bravčová krkovička alebo kuracie stehná s cibuľkou

Ak hľadáte nápad na jedlo, môžem vám ponúknuť jednu receptúru na bravčovú krkovičku alebo kuracie stehná s cibuľkou. Využijem bravčovú krkovičku, alebo môžete použiť aj kuracie stehná podľa preferencie.

Bravčová krkovička s cibuľkou.

Zložky:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice oleja

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku nakrájame na tenké plátky a osolíme ju z oboch strán.
  2. Na panvici zohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, kým cibuľa nie je zlatisto sfarbená.
  3. Pridáme nakrájanú krkovičku a opečieme z oboch strán, kým nie je mäso dobre prepečené a šťavnaté.
  4. Podávame s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou.

 

Bravčová krkovička alebo kuracie stehná s cibuľkou

Stehná:

Zložky:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice masla

Postup:

  1. Kuracie stehná osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Na panvici zohrejeme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, kým cibuľa nie je zlatisto sfarbená.
  3. Pridáme kuracie stehná a opečieme ich z oboch strán, kým nie sú dobre prepečené a šťavnaté.
  4. Podávame s grilovanou zeleninou alebo šalátom.

Dúfam, že vám tieto recepty poskytli dostatočnú inšpiráciu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *