Bravčová krkovička s cesnakom

Ak máte záujem o recept na bravčovú krkovičku s cesnakom, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ju pripraviť:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 1 lyžička sušenej rozmarínu

 

Bravčová krkovička s cesnakom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Bravčovú krkovičku očistite od pokožky a prípadného tuku.
  3. Nakrájajte cesnak na tenké plátky.
  4. Nastrúhajte sušený tymian a rozmarín.
  5. Krkovičku jemne osolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  6. Rozotrite olivový olej na povrch krkovičky.
  7. Vsúpte cesnakové plátky do mäsa a pritlačte ich prstami, aby sa pekne prilepili.
  8. Na záver posypte nastrúhaným tymianom a rozmarínom.
  9. Dajte mäso do pekáča a vložte do predhriatej rúry.
  10. Pečte asi 1,5 – 2 hodiny, alebo kým nie je krkovička pekne mäkká a šťavnatá.

Poznámka:
Budete chcieť nechať mäso oddýchnuť asi 10 minút pred krájaním, aby sa šťava mohla rovnomerne rozpustiť a uvoľniť.

Dúfam, že mäso bude šťavnaté a poteší vás jeho vynikajúci cesnakový a bylinkový aróma. Dobrú chuť!

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej papriky (sladkej alebo pikantnej, podľa chuti)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregana (voliteľné)
  • 1-2 lyžice masla (na dochutenie)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Bravčovú krkovičku umyte a osušte. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé približne 2-3 cm.
  2. Marinovanie:

    • V miske zmiešajte olivový olej, mletú papriku, soľ, korenie, oregáno a prelisovaný cesnak. Týmto zmesou potrite plátky krkovičky z oboch strán a nechajte marinovať aspoň 30 minút (alebo aj dlhšie v chladničke).
  3. Smaženie:

    • Na panvici rozohrejte trošku oleja a masla. Keď je panvica horúca, pridajte marinované plátky krkovičky.
    • Smažte na stredne vysokej teplote každú stranu približne 5-7 minút, alebo kým sa mäso krásne nezhnedne a nie je prepečené.
  4. Dokončenie:

    • Po upečení môžete mäso nechať odpočinúť na 5 minút, aby sa šťavy rovnomerne rozložili.
    • Podávajte s prílohami podľa vášho výberu, ako sú zemiaky (smažené, pečené, alebo kaša), zeleninový šalát, alebo pečená zelenina.
  5. Ozdobenie:

    • Pred podávaním môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *