Bravčová krkovička s rozmarínom

Tu máte recept na bravčovú krkovičku s rozmarínom:

Suroviny:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého rozmarínu
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová krkovička s rozmarínom

Postup:

  1. Pripravte marinádu zmiešaním rozdrveného cesnaku, olivového oleja, čerstvého rozmarínu, soli a čierneho korenia v miske.
  2. Bravčovú krkovičku opláchnite vodou a osušte kuchynským papierom.
  3. Do marinády vložte bravčovú krkovičku a nechajte ju aspoň 30 minút odpočívať v chladničke. Ideálne je nechať ju marinovať cez noc pre intenzívnejší chuťový zážitok.
  4. Rozohrejte rúru na 180 ° C.
  5. Bravčovú krkovičku vyberte z marinády a umiestnite ju do pekáča.
  6. Pekáč zakryte a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 1 hodinu a 30 minút alebo dozlatova, pričom pečenie môže trvať dlhšie v závislosti od hrúbky a typu mäsa.
  7. Po upečení nechajte bravčovú krkovičku niekoľko minút vychladnúť pred servírovaním.
  8. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej krkovičky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 vetvičky čerstvého rozmarínu (alebo 1-2 lyžičky sušeného)
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml bieleho vína (nepovinné)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 4 zemiaky

Postup:

  1. Príprava marinády: V miske zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, nasekaný rozmarín, šťavu a nastrúhanú kôru z citrónu, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.

  2. Marinovanie krkovičky: Bravčovú krkovičku umyte a osušte papierovou utierkou. Následne ju potrite pripravenou marinádou, dôkladne ju vmasírujte do mäsa a nechajte marinovať minimálne 1 hodinu v chladničke (ideálne cez noc).

  3. Príprava zeleniny: Cibuľu nakrájajte na kolieska, mrkvu a zemiaky na kocky.

  4. Smaženie krkovičky: Na panvici rozohrejte trošku olivového oleja a krkovičku opražte z oboch strán do zlatista, asi 5-7 minút z každej strany.

  5. Pečenie: Predpečenú krkovičku preložte do pekáča, pridajte cibuľu, mrkvu a zemiaky. Zalejte bielym vínom a prikryte alobalom.

  6. Pečenie v rúre: Rúru predhrejte na 180 °C a pečte 60-90 minút, alebo pokiaľ nedosiahne mäso požadovanú jemnosť. Po pol hodine pečenia odstráňte alobal, aby sa mäso dohneda opečené.

  7. Podávanie: Po upečení nechajte krkovičku pár minút odpočinúť, potom ju nakrájajte na plátky. Podávajte s pečenou zeleninou a prípadne s chlebom alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *