Tu máte recept na bravčovú krkovičku s rozmarínom:
Suroviny:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica nasekaného čerstvého rozmarínu
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Bravčová krkovička s rozmarínom
Postup:
- Pripravte marinádu zmiešaním rozdrveného cesnaku, olivového oleja, čerstvého rozmarínu, soli a čierneho korenia v miske.
- Bravčovú krkovičku opláchnite vodou a osušte kuchynským papierom.
- Do marinády vložte bravčovú krkovičku a nechajte ju aspoň 30 minút odpočívať v chladničke. Ideálne je nechať ju marinovať cez noc pre intenzívnejší chuťový zážitok.
- Rozohrejte rúru na 180 ° C.
- Bravčovú krkovičku vyberte z marinády a umiestnite ju do pekáča.
- Pekáč zakryte a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 1 hodinu a 30 minút alebo dozlatova, pričom pečenie môže trvať dlhšie v závislosti od hrúbky a typu mäsa.
- Po upečení nechajte bravčovú krkovičku niekoľko minút vychladnúť pred servírovaním.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 800 g bravčovej krkovičky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2-3 vetvičky čerstvého rozmarínu (alebo 1-2 lyžičky sušeného)
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 citrón (šťava a kôra)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 200 ml bieleho vína (nepovinné)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 4 zemiaky
Postup:
-
Príprava marinády: V miske zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, nasekaný rozmarín, šťavu a nastrúhanú kôru z citrónu, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
-
Marinovanie krkovičky: Bravčovú krkovičku umyte a osušte papierovou utierkou. Následne ju potrite pripravenou marinádou, dôkladne ju vmasírujte do mäsa a nechajte marinovať minimálne 1 hodinu v chladničke (ideálne cez noc).
-
Príprava zeleniny: Cibuľu nakrájajte na kolieska, mrkvu a zemiaky na kocky.
-
Smaženie krkovičky: Na panvici rozohrejte trošku olivového oleja a krkovičku opražte z oboch strán do zlatista, asi 5-7 minút z každej strany.
-
Pečenie: Predpečenú krkovičku preložte do pekáča, pridajte cibuľu, mrkvu a zemiaky. Zalejte bielym vínom a prikryte alobalom.
-
Pečenie v rúre: Rúru predhrejte na 180 °C a pečte 60-90 minút, alebo pokiaľ nedosiahne mäso požadovanú jemnosť. Po pol hodine pečenia odstráňte alobal, aby sa mäso dohneda opečené.
-
Podávanie: Po upečení nechajte krkovičku pár minút odpočinúť, potom ju nakrájajte na plátky. Podávajte s pečenou zeleninou a prípadne s chlebom alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!