Bravčová krkovička v majonézovom kabáte

Recept na bravčovú krkovičku v majonézovom kabáte.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 4 lyžice majonézy
  • 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na prípravu

 

Bravčová krkovička v majonézovom kabáte

Postup:

  1. Vezmite bravčovú krkovičku a nakrájajte ju na tenké plátky.
  2. V mise zmiešajte majonézu, cesnak, horčicu, sladkú papriku, soľ a korenie.
  3. Plátky bravčovej krkovičky namočte do pripravenej marinády z majonézy a nechajte aspoň 30 minút odpočívať, aby sa chute prenikli do mäsa.
  4. V panvici zohrejte olej a opečte plátky bravčovej krkovičky z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedé a dobre prepečené.
  5. Podávajte s lahodnými prílohami ako sú zemiakový šalát, ryža alebo pečené zemiaky.

Dúfam, že vám tento recept chutí! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 200 g majonézy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička bylinkovej zmesi (napr. oregano, tymián)
  • 100 g strúhanky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Bravčovú krkovičku umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ju nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 2 cm.
  2. Marinovanie:

    • Vo väčšej miske zmiešajte majonézu, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, papriku a bylinkovú zmes. Dôkladne premiešajte, až kým sa všetky ingrediencie neprepoja.
    • Do marinády pridajte plátky krkovičky a dôkladne ich obalíte, aby sa mäso pokrylo zmesou. Nechajte marinovať minimálne 1 hodinu, ideálne cez noc v chladničke.
  3. Obalovanie:

    • Prehrejte si rúru na 200 °C.
    • Po marinovaní vyberte plátky krkovičky a obalte ich v strúhanke. Dbajte na to, aby boli dôkladne pokryté.
  4. Pečenie:

    • Na plech s papierom na pečenie rozložte obalené plátky krkovičky. Pod každým plátkom môžete dať kvapku olivového oleja, aby sa mäso pekne upieklo a nezostalo suché.
    • Pečte v predhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo kým nie sú plátky zlato-hnedé a chrumkavé.
  5. Servírovanie:

    • Po upečení vyberte krkovičku z rúry a nechajte ju pár minút oddýchnuť.
    • Podávajte teplé, ideálne s prílohou, ako je zemiaková kaša, varené zemiaky alebo čerstvý šalát. Na záver môžete pokrývať čerstvou petržlenovou vňaťou pre zvýraznenie chuti a vzhľadu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *