Bravčová krkovička v ostrom leču 

Ponúkam vám recept na chutné a pikantné bravčové krkovičky v ostrém leču. Tu je, ako pripraviť túto lahôdku:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky, nakrájanej na plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 jalapeňo papričky, nakrájané na plátky
  • 1 paprika, nakrájaná na kocky
  • 400 g nakrájaných paradajok
  • 200 g červenej šošovice
  • 1 l kuracieho vývaru
  • 1 lyžička mletého kumínu
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1/2 lyžičky kajenského korenia
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na opekanie
  • koriander na ozdobenie

 

Bravčová krkovička v ostrom leču 

Postup:

  1. Na rozohriatom oleji orestujte cibuľu, cesnak, jalapeňo papričky a papriku, až kým cibuľa nezhnedne.
  2. Pridajte nakrájanú krkovičku a opečte ju z oboch strán, kým nezhnedne.
  3. Pridajte paradajky, červenú šošovicu a kurací vývar. Premiešajte a privediete k varu.
  4. Pridajte mletý kumín, mletú papriku, kajenské korenie, soľ a korenie podľa chuti. Ak máte radi silnejšiu pikantnú chuť, môžete pridať viac kajenského korenia.
  5. Varíme na miernom ohni asi 30-40 minút, kým sa krkovička nezomäkne a omáčka sa zahusí.
  6. Podávajte s ryžou alebo chlebom. Ozdobte čerstvým koriandrom.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 stredné cibule
  • 2 papriky (môže byť aj rôznych farieb)
  • 2 paradajky (alebo 200 g paradajkového pretlaku)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1-2 čili papričky (podľa chuti)
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžica octu (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, papriky na prúžky a paradajky na kocky.

  2. Smaženie mäsa: Na veľkej panvici alebo v hlbokom hrnci si rozohrejeme olej na strednej teplote. Pridáme nakrájané kocky krkovičky a opekáme ich dozlatista zo všetkých strán. Keď je mäso opečené, vyberieme ho z panvice a odložíme na tanier.

  3. Príprava leča: Do tej istej panvice pridáme cibuľu a cesnak. Smažíme do sklovita. Následne pridáme papriky a opekáme ďalších 5-7 minút. Ak používame paradajkový pretlak, pridáme ho teraz (ináč pridáme nakrájané paradajky).

  4. Dochutenie: Do leča pridáme sladkú papriku a nasekané čili papričky. Všetko poriadne premiešame a varíme na strednom ohni asi 10 minút. Ak je lečo príliš husté, môžeme pridať trochu vody.

  5. Spojenie ingrediencií: Pridáme späť opečenú krkovičku do panvice, dôkladne premiešame a dusíme ďalších 15-20 minút, kým mäso nie je mäkké. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.

  6. Servírovanie: Pred podávaním môžeme lečo ešte pokvapkať octom. Hotové jedlo posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávať môžeme s čerstvým chlebom, ryžou alebo cestovinami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *