Ponúkam vám recept na chutné a pikantné bravčové krkovičky v ostrém leču. Tu je, ako pripraviť túto lahôdku:
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej krkovičky, nakrájanej na plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 jalapeňo papričky, nakrájané na plátky
- 1 paprika, nakrájaná na kocky
- 400 g nakrájaných paradajok
- 200 g červenej šošovice
- 1 l kuracieho vývaru
- 1 lyžička mletého kumínu
- 1 lyžička mletej papriky
- 1/2 lyžičky kajenského korenia
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na opekanie
- koriander na ozdobenie
Bravčová krkovička v ostrom leču
Postup:
- Na rozohriatom oleji orestujte cibuľu, cesnak, jalapeňo papričky a papriku, až kým cibuľa nezhnedne.
- Pridajte nakrájanú krkovičku a opečte ju z oboch strán, kým nezhnedne.
- Pridajte paradajky, červenú šošovicu a kurací vývar. Premiešajte a privediete k varu.
- Pridajte mletý kumín, mletú papriku, kajenské korenie, soľ a korenie podľa chuti. Ak máte radi silnejšiu pikantnú chuť, môžete pridať viac kajenského korenia.
- Varíme na miernom ohni asi 30-40 minút, kým sa krkovička nezomäkne a omáčka sa zahusí.
- Podávajte s ryžou alebo chlebom. Ozdobte čerstvým koriandrom.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 2 stredné cibule
- 2 papriky (môže byť aj rôznych farieb)
- 2 paradajky (alebo 200 g paradajkového pretlaku)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1-2 čili papričky (podľa chuti)
- 2 lyžice oleja
- Soľ a čierne korenie na dochutenie
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžica octu (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Postup:
-
Príprava surovín: Bravčovú krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, papriky na prúžky a paradajky na kocky.
-
Smaženie mäsa: Na veľkej panvici alebo v hlbokom hrnci si rozohrejeme olej na strednej teplote. Pridáme nakrájané kocky krkovičky a opekáme ich dozlatista zo všetkých strán. Keď je mäso opečené, vyberieme ho z panvice a odložíme na tanier.
-
Príprava leča: Do tej istej panvice pridáme cibuľu a cesnak. Smažíme do sklovita. Následne pridáme papriky a opekáme ďalších 5-7 minút. Ak používame paradajkový pretlak, pridáme ho teraz (ináč pridáme nakrájané paradajky).
-
Dochutenie: Do leča pridáme sladkú papriku a nasekané čili papričky. Všetko poriadne premiešame a varíme na strednom ohni asi 10 minút. Ak je lečo príliš husté, môžeme pridať trochu vody.
-
Spojenie ingrediencií: Pridáme späť opečenú krkovičku do panvice, dôkladne premiešame a dusíme ďalších 15-20 minút, kým mäso nie je mäkké. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.
-
Servírovanie: Pred podávaním môžeme lečo ešte pokvapkať octom. Hotové jedlo posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávať môžeme s čerstvým chlebom, ryžou alebo cestovinami.
Dobrú chuť!