Bravčová panenka v rúre

Bravčová panenka v rúre je lahodné jedlo, ktoré si mnoho ľudí obľúbilo. Tu je jednoduchý recept, ako ju pripraviť:

Suroviny:

  • 600g bravčovej panenky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného majoránku
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 šálky hovädzieho vývaru

 

Bravčová panenka v rúre

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 200°C.
  2. Bravčovú panenku osolte a okoreňte čiernym korením, majoránkom a sladkou paprikou.
  3. V hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte posekaný cesnak. Nechajte ho krátko osmahnúť.
  4. Bravčovú panenku položte do rúry a polievkovou lyžicou polievajte hovädzím vývarom. Pridajte aj opekaný cesnak.
  5. Pečte 25-30 minút, alebo kým sa panenka dovnútra dobre prepečie.
  6. Po vybratí z rúry nechajte panenku chvíľu oddychovať, potom ju nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa výberu.

Dúfam, že si vychutnáte toto jedlo! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej panenky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžica horčice (voliteľné)
  • 250 ml bieleho vína alebo vývaru
  • Čerstvé bylinky (petžlen, tymián) na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava panenky: Bravčovú panenku dobre umyte a osušte papierovými uterákmi. Pre bezpečnosť pri pečení je dobré odstrániť viditeľný tuk.

  2. Marináda: V miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, sušené bylinky (oregano, bazalku), soľ, čierne korenie a horčicu. Vzniknutou zmesou dôkladne potrite panenku. Ak máte čas, nechajte panenku marinovať aspoň 30 minút, ideálne však niekoľko hodín v chladničke.

  3. Predohrev rúry: Predhrejte rúru na 200 °C.

  4. Pečenie: Panenku vložte do pekáča a zalejte bielym vínom alebo vývarom. Zakryte pekáč alobalom a pečte v predhriatej rúre približne 30 minút.

  5. Odokrytie a dozrievanie: Po 30 minútach odstráňte alobal a pečte ďalších 15-20 minút, aby sa vytvorila pekná zlatohnedá kôrka. Počas pečenia môžete panenku raz alebo dvakrát poliať výpekom.

  6. Kontrola prepečenia: Panenka je hotová, keď vnútorná teplota dosiahne 65-70 °C. Skontrolujte teplomerom na mäso.

  7. Odpočinok: Po vybratí z rúry nechajte panenku odpočívať aspoň 10 minút pred krájaním. Toto zabezpečí, že šťavy v mäse sa usadia a mäso bude šťavnatejšie.

  8. Podávanie: Nakrájajte panenku na plátky a podávajte s prílohami podľa vlastného výberu, napríklad zemiaky, ryža, alebo čerstvá zeleninová príloha. Ozdobte čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *