Bravčová pečeň na cibuli 

Recept na bravčovú pečeň na cibuli:

Suroviny:

  • 500g bravčovej pečene
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky hovädzieho vývaru
  • 1 lyžica múky
  • petržlenová vňať na ozdobu

 

Bravčová pečeň na cibuli 

Postup:

  1. Bravčovú pečeň nakrájajte na tenké plátky a osolte ich.
  2. Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky a cesnak nasekajte na jemno.
  3. Na panvici rozpustite maslo a orestujte cibuľu a cesnak do zlatista.
  4. Pridajte osolenú pečeň a opečte ju z oboch strán, asi 3-4 minúty z každej strany.
  5. Vložte hovädzí vývar a nechajte zmes krátko povariť.
  6. V miske zmiešajte múku a trochu vody, aby ste vytvorili hustlejšiu pastu. Pridajte ju k pečeni a nechajte zmes povariť ešte pár minút, kým omáčka nezhustne.
  7. Podľa chuti dochuťte soľou a mletým korením.
  8. Podávajte suvlakovanú bravčovú pečeň na cibuli posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 veľké cibule
  • 3 lyžice oleja (slnečnicový alebo olivový)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 strúčiky cesnaku (voliteľné)
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky (voliteľné)
  • 150 ml vývaru alebo vody
  • Petržlenová vňať na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte papierovým utierkom. Odstráňte prípadné blany a žily. Nakrájajte na plátky hrubé asi 1-2 cm.

  2. Príprava cibule: Cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké pol krúžky. Ak sa rozhodnete použiť cesnak, nakrájajte alebo pretlačte ho.

  3. Smaženie cibule: V hlbšej panvici alebo na panvici s nepriľnavým povrchom zohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju na strednej teplote, kým nebude sklená a zlatistá (asi 5-7 minút). Ak chcete, na konci môžete pridať aj cesnak a chvíľu smažiť, aby sa uvoľnila jeho aróma.

  4. Pridanie pečene: Keď je cibuľa hotová, pridajte do panvice nakrájané plátky bravčovej pečene. Osolte a okoreňte podľa chuti. Smažte z oboch strán, kým sa nezatiahne (asi 3-4 minúty z každej strany).

  5. Podlievanie: Pridajte vývar alebo vodu do panvice, posypte sladkou paprikou (ak používate) a premiešajte. Zakryte panvicu pokrievkou a nechajte dusiť na miernom ohni asi 10-15 minút, kým pečeň nie je mäkká a šťavnatá.

  6. Servírovanie: Hotovú pečeň podávajte s opraženou cibuľou a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou (ak používate). Skvele sa hodí k zemiakom, ryži alebo čerstvému chlebíku.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *