Bravčová pečeň na paprike 

Recept na bravčovú pečeň na paprike:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene, nakrájanej na tenké plátky
  • 2 veľké papriky (akékoľvek farby), nakrájané na prúžky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na polkruhy
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Bravčová pečeň na paprike 

Postup:

  1. V panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
  2. Pridajte nakrájané papriky a pokračujte v smažení, kým sa papriky nezmäknú.
  3. Pridajte plátky bravčovej pečene do panvice a opečte z oboch strán, kým nie sú vonku ružové a vnútri upečené.
  4. Okorenite soľou, čiernym korením a sladkou paprikou. Premiešajte a za stáleho miešania povarte ešte 2-3 minúty.
  5. Hotovú bravčovú pečeň s paprikou môžete podávať s ryžou, zemiakovým pyré alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja (napr. slnečnicového alebo olivového)
  • 1-2 lyžice sladkej papriky
  • 100 ml smotany na varenie
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 bobkový list
  • 1-2 feferónky (nepovinné, ak máte radi pikantné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Bravčovú pečeň dôkladne umyte pod tečúcou vodou. Odstráňte všetky prípadné blany a žily. Následne nakrájajte pečeň na plátky hrubé asi 1-2 cm.
  2. Príprava zeleniny:

    • Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké polovičky alebo kocky. Cesnak nakrájajte na plátky alebo nastrúhajte.
  3. Smaženie:

    • V hlbšej panvici alebo hrnci rozohrejte rastlinný olej na strednej teplote. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne a nezačne získať zlatistú farbu.
    • Pridajte cesnak a krátko opražte, aby nezhnedol.
  4. Pridanie pečene:

    • Do panvice pridajte plátky bravčovej pečene. Oprážajte ich z oboch strán, kým nie sú pekne hnedé (asi 2-3 minúty z každej strany).
  5. Pridanie korenín:

    • Posypte pečeň sladkou paprikou, soľou, čiernym korením a pridajte bobkový list a feferónky (ak používate). Dobre premiešajte, aby sa koreniny rozložili.
  6. Zasypanie smotanou:

    • Nalejte smotanu na varenie do panvice. Znížte teplotu a nechajte pokrm dusiť asi 10-15 minút, kým pečeň nebude úplne prepečená a omáčka sa zahustí. Občas premiešajte.
  7. Podávanie:

    • Po uvarení vyberte bobkový list a podľa potreby dochuťte. Podávajte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
    • Bravčová pečeň na paprike sa skvele hodí k zemiakovému pyré, ryži alebo chlebíku.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *