Recept na bravčovú pečeň na paprike:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene, nakrájanej na tenké plátky
- 2 veľké papriky (akékoľvek farby), nakrájané na prúžky
- 1 cibuľa, nakrájaná na polkruhy
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžička sladkej papriky
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Bravčová pečeň na paprike
Postup:
- V panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednom ohni, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
- Pridajte nakrájané papriky a pokračujte v smažení, kým sa papriky nezmäknú.
- Pridajte plátky bravčovej pečene do panvice a opečte z oboch strán, kým nie sú vonku ružové a vnútri upečené.
- Okorenite soľou, čiernym korením a sladkou paprikou. Premiešajte a za stáleho miešania povarte ešte 2-3 minúty.
- Hotovú bravčovú pečeň s paprikou môžete podávať s ryžou, zemiakovým pyré alebo čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 2 stredne veľké cibule
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2-3 lyžice rastlinného oleja (napr. slnečnicového alebo olivového)
- 1-2 lyžice sladkej papriky
- 100 ml smotany na varenie
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 bobkový list
- 1-2 feferónky (nepovinné, ak máte radi pikantné)
- Čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Postup:
-
Príprava pečene:
- Bravčovú pečeň dôkladne umyte pod tečúcou vodou. Odstráňte všetky prípadné blany a žily. Následne nakrájajte pečeň na plátky hrubé asi 1-2 cm.
-
Príprava zeleniny:
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké polovičky alebo kocky. Cesnak nakrájajte na plátky alebo nastrúhajte.
-
Smaženie:
- V hlbšej panvici alebo hrnci rozohrejte rastlinný olej na strednej teplote. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne a nezačne získať zlatistú farbu.
- Pridajte cesnak a krátko opražte, aby nezhnedol.
-
Pridanie pečene:
- Do panvice pridajte plátky bravčovej pečene. Oprážajte ich z oboch strán, kým nie sú pekne hnedé (asi 2-3 minúty z každej strany).
-
Pridanie korenín:
- Posypte pečeň sladkou paprikou, soľou, čiernym korením a pridajte bobkový list a feferónky (ak používate). Dobre premiešajte, aby sa koreniny rozložili.
-
Zasypanie smotanou:
- Nalejte smotanu na varenie do panvice. Znížte teplotu a nechajte pokrm dusiť asi 10-15 minút, kým pečeň nebude úplne prepečená a omáčka sa zahustí. Občas premiešajte.
-
Podávanie:
- Po uvarení vyberte bobkový list a podľa potreby dochuťte. Podávajte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Bravčová pečeň na paprike sa skvele hodí k zemiakovému pyré, ryži alebo chlebíku.
Dobrú chuť!