Bravčová pečeň podľa Fishing & (and) Hunting

Ak hľadáte recept na bravčovú pečeň podľa Fishing & Hunting, mám pre vás jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová pečeň podľa Fishing & (and) Hunting

Postup:

  1. Bravčovú pečeň si nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpte a jemne nakrájajte.
  3. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezačnú zlatieť.
  4. Pridajte plátky bravčovej pečene a orestujte z každej strany asi 3-5 minút, až kým nebudú pekne hnedé.
  5. Dochute solou a korením podľa chuti.
  6. Podávajte teplé so zemiakovou kašou alebo ryžou.

Dúfam, že vám tento recept vyhovuje. Dobrú chuť!

 

 

2)

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 ml mlieka
  • 3 lyžice oleja (olivový alebo slnečnicový)
  • 1 lyžička majoránky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky kmínu (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Bravčovú pečeň dôkladne umyte a nakrájajte na plátky hrubé približne 1 cm. Následne ich vložte do mlieka na aspoň 30 minút, aby sa odstránila horkosť.
  2. Príprava zeleniny:

    • Cibule nakrájajte na drobno a cesnak na plátky. Tieto ingrediencie dodajú jedlu výnimočnú chuť.
  3. Smaženie:

    • Na panvici rozpáľte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte, kým nezmäkne a nezačne zľahka hnednúť.
    • Pridajte plátky cesnaku a krátko ich osmažte na nižšej teplote, aby sa neprepálili.
  4. Pridanie pečene:

    • Odstráňte pečeň z mlieka a dobre ju osušte papierovým uterákom. Potom ju pridajte na panvicu k cibuľke a cesnaku. Opečte z oboch strán, kým nebude mäsko pekne zlatohnedé.
  5. Dochutenie:

    • Počas smaženia posypte pečeň majoránkou, sladkou paprikou, kmínom (ak používate), soľou a čiernym korením. Dobre premiešajte a nechať správiť na miernom ohni asi 10 minút, aby sa chute spojili.
  6. Servírovanie:

    • Hotovú pečeň vyberte z panvice a podávajte ju na tanieri. Posypte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
    • Môžete podávať s prílohou, ako je varený zemiak, ryža alebo čerstvý chlieb.

Tip:

Pečeň je lepšie pripraviť na menšom ohni, aby sa zachovala jej jemnosť a šťavnatosť. Nezabudnite ju podávať ihneď po príprave, aby ste si vychutnali jej lahodnú chuť.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *