Bravčová pečeň s cibuľkou a paradajkami

Ak máte chuť na jednoduché a chutné jedlo, recept na bravčovú pečeň s cibuľkou a paradajkami je skvelou voľbou. Tu je postup, ako si pripraviť túto lahôdku:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 paradajky
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Bravčová pečeň s cibuľkou a paradajkami

Postup:

  1. Bravčovú pečeň nakrájajte na tenké plátky a osolte ju.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
  3. Pridajte nakrájané paradajky a nechajte ich dusiť spolu s cibuľou približne 5 minút.
  4. Na panvici presuňte cibuľu a paradajky na okraj a v strede panvice orestujte plátky bravčovej pečene.
  5. Opečte každú stranu pečene približne 3-4 minúty, alebo kým nie je vnútri úplne prepečená.
  6. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  7. Hotovú bravčovú pečeň s cibuľkou a paradajkami servírujte s cestovinami alebo opekanými zemiakmi.

Dúfam, že si vychutnáte tento jednoduchý a chutný recept!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2-3 cibule
  • 2-3 zrelé paradajky (alebo plechovka drvených paradajok)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 2-3 lyžice oleja (najlepšie slnečnicového alebo olivového)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte. Odstráňte prípadné blany a zaschnuté časti. Následne ju nakrájajte na plátky, hrubé zhruba 1-2 cm.

  2. Príprava zeleniny: Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké polkrúžky. Paradajky môžete nakrájať na kocky, ak používate čerstvé.

  3. Opečenie cibule: Na panvici rozpálte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte na strednej teplote, kým nezmäkne a nezačne karamelizovať, asi 5-7 minút.

  4. Pridanie cesnaku: Keď je cibuľa zlatistá, pridajte prelisovaný cesnak a krátko opečte, aby sa uvoľnila jeho aróma.

  5. Pridanie pečene: Plátky pečene pridajte k cibuli a dobre osolte a okoreňte. Smažte na strednej teplote zo všetkých strán, kým nie sú zlatisté (približne 5-6 minút). Pozor, aby sa neprepečila, inak bude suchá.

  6. Pridanie paradajok: Znížte teplotu a pridajte nakrájané paradajky alebo drvené paradajky. Posypte sladkou paprikou, zamiešajte a nechajte variť ešte 5-10 minút, aby sa chute prepojili.

  7. Podávanie: Hotovú pečeň podávajte teplú, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ju servírovať s varenými zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *