Bravčová pečienka na cibuľke

Skvelý recept plný vitamínov ale nemusí sedieť každému. Moja svokra ho neznáša. Ja s mužom milujeme pečeň z každého zvieraťa.

Bravčová pečienka na cibuľke

Kuracie pečienky na cibuľke

 

 

Bravčová pečienka na cibuľke
Bravčová pečienka na cibuľke

Bravčová pečienka na cibuľke recept

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečenky 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 250 ml mäsového vývaru

Postup:

  1. Bravčovú pečenku opláchnite a osušte utierkou. Nakrájajte ju na tenké plátky a osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Cibuľu očistite a nakrájajte ju na tenké kúsky. Cesnak nakrájajte na veľmi jemné plátky.
  3. Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich na miernom ohni, až kým nezmäknú a nezačnú sa zlatisto opražovať.
  4. Pridajte mletú sladkú papriku a tymian a miešajte asi 1 minútu, aby sa arómy uvoľnili.
  5. Vložte na panvicu nakrájanú bravčovú pečenku a opekajte ju zo všetkých strán, až kým nebude mäso pekne zlatisté.
  6. Nalejte mäsový vývar do panvice a nechajte vrieť asi 5 minút, aby sa pečienka dostatočne prevarila a dochutila.
  7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

Ďalší môj recept

Úžasný recept! Ak máte radi bravčové mäso a cibuľku, tento recept na bravčovú pečienku na cibuľke je pre vás. Je jednoduchý na prípravu a má výbornú chuť.

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečenky
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 250 ml mäsového vývaru

Postup:

  1. Bravčovú pečenku opláchnite a osušte utierkou. Nakrájajte ju na tenké plátky a osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Cibuľu očistite a nakrájajte ju na tenké kúsky. Cesnak nakrájajte na veľmi jemné plátky.
  3. Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich na miernom ohni, až kým nezmäknú a nezačnú sa zlatisto opražovať.
  4. Pridajte mletú sladkú papriku a tymian a miešajte asi 1 minútu, aby sa arómy uvoľnili.
  5. Vložte na panvicu nakrájanú bravčovú pečenku a opekajte ju zo všetkých strán, až kým nebude mäso pekne zlatisté.
  6. Nalejte mäsový vývar do panvice a nechajte vrieť asi 5 minút, aby sa pečienka dostatočne prevarila a dochutila.
  7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *