Skvelý recept plný vitamínov ale nemusí sedieť každému. Moja svokra ho neznáša. Ja s mužom milujeme pečeň z každého zvieraťa.
Bravčová pečienka na cibuľke
Bravčová pečienka na cibuľke recept
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečenky 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 250 ml mäsového vývaru
Postup:
- Bravčovú pečenku opláchnite a osušte utierkou. Nakrájajte ju na tenké plátky a osolte a okoreňte podľa chuti.
- Cibuľu očistite a nakrájajte ju na tenké kúsky. Cesnak nakrájajte na veľmi jemné plátky.
- Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich na miernom ohni, až kým nezmäknú a nezačnú sa zlatisto opražovať.
- Pridajte mletú sladkú papriku a tymian a miešajte asi 1 minútu, aby sa arómy uvoľnili.
- Vložte na panvicu nakrájanú bravčovú pečenku a opekajte ju zo všetkých strán, až kým nebude mäso pekne zlatisté.
- Nalejte mäsový vývar do panvice a nechajte vrieť asi 5 minút, aby sa pečienka dostatočne prevarila a dochutila.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!
Ďalší môj recept
Úžasný recept! Ak máte radi bravčové mäso a cibuľku, tento recept na bravčovú pečienku na cibuľke je pre vás. Je jednoduchý na prípravu a má výbornú chuť.
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečenky
- 2 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 250 ml mäsového vývaru
Postup:
- Bravčovú pečenku opláchnite a osušte utierkou. Nakrájajte ju na tenké plátky a osolte a okoreňte podľa chuti.
- Cibuľu očistite a nakrájajte ju na tenké kúsky. Cesnak nakrájajte na veľmi jemné plátky.
- Na panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich na miernom ohni, až kým nezmäknú a nezačnú sa zlatisto opražovať.
- Pridajte mletú sladkú papriku a tymian a miešajte asi 1 minútu, aby sa arómy uvoľnili.
- Vložte na panvicu nakrájanú bravčovú pečenku a opekajte ju zo všetkých strán, až kým nebude mäso pekne zlatisté.
- Nalejte mäsový vývar do panvice a nechajte vrieť asi 5 minút, aby sa pečienka dostatočne prevarila a dochutila.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!