Bravčová pečienka na cibuľke
Bravčová pečienka na cibuľke
Skvelý recept plný vitamínov ale nemusí sedieť každému. Moja svokra ho neznáša. Ja s mužom milujeme pečeň z každého zvieraťa.
Použijeme:
- 2 ks cibule
- 300 g bravčovej pečeni
- 2 ČL sladkej mletej papriky
- 1 ČĽ plnotučnej horčici
- mleté čierne korenie
Bravčová pečienka na cibuľke
Pri príprave postupujeme takto. Pečeň dom si odblanila a očistila v tečúcej vode. A neskôr po osušení som pečeň nakrájala na kocky.
Treba dôkladne odstrániť blanu. Aby nám pečeň neostala počas varenia tvrdá. Ak má mäso kanáliky tak aj tie je nutné odstrániť.
Na hrubo nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Po pár minútach pridáme pečienku. Tá sa za jedlo stiahne.
Potom čo sa nám pečienka stiahla tak pridám veľkú lyžicu papriky a trocha horčica s mletým čiernym korením.
Po minútke ju podlejeme a varíme tak 20 až 30 minút. Nevarte ju dlhšie aby vám nestvrdls. Ja ju podávam z chlebom. Alebo s ryžou no dobré sú aj zemiaky v rúre alebo kaša. Pridajte si na tanier aj kyslú uhorku.
Dobrú chuť.
Bravčová pečienka na cibuľke (foto: Dobroty z kuchyne)
[penci_recipe]