Recept: Bravčová pečienka na paprike s rajčinami tak ako to robím ja.
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečienky, nakrájanej na tenké plátky
- 2 veľké papriky (červené, žlté alebo zelené), nakrájané na prúžky
- 4 rajčiny, nakrájané na plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Štipka mletej sladkej papriky
- Čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlen alebo bazalka)
Bravčová pečienka na paprike s rajčinami
Postup:
- Na panvici ohrejte olivový olej na strednom ohni.
- Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezmäknú a nezačnú sa jemne hnedieť.
- Pridajte bravčovú pečienku a orestujte ju z oboch strán, kým nezhnedne a dozrie.
- Do panvice pridajte nakrájané papriky a rajčiny.
- Pridajte soľ, čierne korenie a mletú sladkú papriku podľa chuti. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Pokryte panvicu a varíme na miernom ohni približne 10 – 15 minút, alebo kým sa paprika a rajčiny stenú a bravčová pečienka sa dostatočne prepečie.
- Podávajte s čerstvým chlebom alebo ryžou a ozdobte čerstvými bylinkami.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečienky
- 2 stredné cibuľe
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 3 červené papriky (môžete použiť rôzne farby)
- 4 zrelé rajčiny (alebo 1 plechovka lúpaných rajčín)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica mletej papriky (sladkej)
- 1 lyžička sušenej oregána
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 150 ml vývaru alebo vody
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava surovín:
- Bravčovú pečienku umyte, osušte a nakrájajte na kocky alebo prúžky.
- Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
- Papriky umyte, zbavte jadierok a nakrájajte na prúžky.
- Rajčiny môžete nakrájať na kocky (ak používate čerstvé).
-
Smaženie mäsa:
- V hlbokej panvici alebo hrnci zahrejte olivový olej na strednej teplote.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, orestujte, kým cibuľa nezmäkne a nezezlátne.
- Pridajte nakrájanú bravčovú pečienku a opečte ju zo všetkých strán, kým nebude zlatohnedá.
-
Pridanie papriky a rajčín:
- Keď je mäso upečené, pridajte nakrájané papriky a dobre premiešajte.
- Po niekoľkých minútach, keď papriky trochu zmäknú, pridajte rajčiny a mletú papriku. Dobre premiešajte.
-
Dusenie:
- Pridajte vývar alebo vodu, soľ, čierne korenie a oregano. Dobre premiešajte a prikryte pokrievkou.
- Znížte teplotu a nechajte pokrm dusiť asi 30 minút, kým nebude mäso mäkké a chute sa spojí.
-
Servírovanie:
- Po dokončení dusenia skontrolujte chuť a prípadne dochuťte soľou a korením.
- Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.
Tip:
Podávajte so zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom, aby ste si mohli vychutnať omáčku.
Dobrú chuť!