Bravčová pečienka na paprike s rajčinami

Recept: Bravčová pečienka na paprike s rajčinami tak ako to robím ja.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečienky, nakrájanej na tenké plátky
  • 2 veľké papriky (červené, žlté alebo zelené), nakrájané na prúžky
  • 4 rajčiny, nakrájané na plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Štipka mletej sladkej papriky
  • Čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlen alebo bazalka)

 

Bravčová pečienka na paprike s rajčinami

Postup:

  1. Na panvici ohrejte olivový olej na strednom ohni.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezmäknú a nezačnú sa jemne hnedieť.
  3. Pridajte bravčovú pečienku a orestujte ju z oboch strán, kým nezhnedne a dozrie.
  4. Do panvice pridajte nakrájané papriky a rajčiny.
  5. Pridajte soľ, čierne korenie a mletú sladkú papriku podľa chuti. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  6. Pokryte panvicu a varíme na miernom ohni približne 10 – 15 minút, alebo kým sa paprika a rajčiny stenú a bravčová pečienka sa dostatočne prepečie.
  7. Podávajte s čerstvým chlebom alebo ryžou a ozdobte čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 2 stredné cibuľe
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 3 červené papriky (môžete použiť rôzne farby)
  • 4 zrelé rajčiny (alebo 1 plechovka lúpaných rajčín)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica mletej papriky (sladkej)
  • 1 lyžička sušenej oregána
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 150 ml vývaru alebo vody
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín:

    • Bravčovú pečienku umyte, osušte a nakrájajte na kocky alebo prúžky.
    • Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
    • Papriky umyte, zbavte jadierok a nakrájajte na prúžky.
    • Rajčiny môžete nakrájať na kocky (ak používate čerstvé).
  2. Smaženie mäsa:

    • V hlbokej panvici alebo hrnci zahrejte olivový olej na strednej teplote.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, orestujte, kým cibuľa nezmäkne a nezezlátne.
    • Pridajte nakrájanú bravčovú pečienku a opečte ju zo všetkých strán, kým nebude zlatohnedá.
  3. Pridanie papriky a rajčín:

    • Keď je mäso upečené, pridajte nakrájané papriky a dobre premiešajte.
    • Po niekoľkých minútach, keď papriky trochu zmäknú, pridajte rajčiny a mletú papriku. Dobre premiešajte.
  4. Dusenie:

    • Pridajte vývar alebo vodu, soľ, čierne korenie a oregano. Dobre premiešajte a prikryte pokrievkou.
    • Znížte teplotu a nechajte pokrm dusiť asi 30 minút, kým nebude mäso mäkké a chute sa spojí.
  5. Servírovanie:

    • Po dokončení dusenia skontrolujte chuť a prípadne dochuťte soľou a korením.
    • Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Tip:

Podávajte so zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom, aby ste si mohli vychutnať omáčku.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *