Bravčová pečienka s chuťou husacej

Ak chcete pripraviť bravčovú pečeň s chuťou husacej, existuje niekoľko spôsobov, ako dosiahnuť túto kombináciu chutí. Tu je jedna možnosť:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 veľké husacie pečene (taľaje)
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová pečienka s chuťou husacej

Postup:

  1. Najprv si pripravte bravčovú pečeň. Opláchnite ju pod studenou vodou a osušte papierovou utierkou. Nasekajte ju na tenké rezance alebo plátky.
  2. V panvici na strednom ohni rozohrejte maslo. Pridajte cesnak a cibuľu a opáľte ich do mäkka.
  3. Pridajte bravčovú pečeň do panvice a pridajte soľ a čierne korenie. Orestujte pečeň zo všetkých strán, až kým sa nezmení na zlatohnedý farebný odrezok. Odstráňte pečeň z panvice a zakryte ju, aby zostala teplá.
  4. Teraz si pripravte husacie pečeň. Opláchnite igelitovou taškou a správne ju osušte. Ostrým nožom ju nakrájajte na tenké plátky alebo rezance.
  5. Do panvice pridajte ďalšiu lyžicu masla a pridajte husacie pečeň. Opekajte ju zo všetkých strán, až kým nebude vnútornosť mäkká a vonkosť mierne opražená.
  6. Keď je husacia pečeň hotová, pridajte ju k bravčovej pečeni do panvice. Jemne premiešajte, aby sa chute premiešali a pečená sa navzájom prepojili.
  7. Na záver môžete pridať ďalšie soľ a korenie podľa chuti, ak sa vám zdá, že je potrebné.

Takto pripravená bravčová pečeň s husacou chuťou je skvelým jedlom, ktoré môžete podávať s dusenou zeleninou, šalátom alebo ryžou. Je to unikátna kombinácia, ktorá vás jistotne poteší. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 600 g bravčovej pečienky
  • 200 g husaciny (napríklad husacie prsia alebo stehno, mleté)
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice husacej masti (alebo masla)
  • 100 ml červeného vína
  • 200 ml vývaru (môže byť aj hydinový)
  • 1 lyžica sušenej majoránky
  • 1 lyžica čerstvého tymiánu (alebo 1 čajová lyžička sušeného)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2-3 bobkové listy
  • Sladká paprika (podľa chuti)
  • 1 lyžica hladkej múky (na zhuštenie omáčky)

Postup:

  1. Príprava pečienky: Bravčovú pečienku umyte a osušite papierovými utierkami. Nakrájajte ju na menšie kúsky (približne 3-4 cm).

  2. Orestovanie: V hlbokom hrnci alebo panvici rozpustite husaciu masť. Pridajte nakrájanú cibuľu a opečte ju dozlatista. Následne pridajte nasekaný cesnak a krátko orestujte, až začne voňať.

  3. Príprava mäsa: K opraženej cibuli a cesnaku pridajte kúsky bravčovej pečienky. Opečte ich zo všetkých strán, kým nezískajú peknú zlatistú farbu. Potom pridajte mletú husacinu a dobre premiešajte, aby sa mäso spojilo.

  4. Pridanie korenín: Do hrnca pridajte majoránku, tymián, bobkové listy, sladkú papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte.

  5. Podlielanie: Nalejte červené víno a nechajte ho asi 2-3 minúty povariť, aby sa odparil alkohol. Potom pridajte vývar a priveďte k varu.

  6. Dusenie: Znížte teplotu, zakryte hrniec a nechajte mäso dusiť na miernom ohni približne 45-60 minút, kým nie je mäkké. Pokiaľ je potrebné, občas zamieňte a podlievajte vývarom, aby sa nepripálilo.

  7. Zhušťovanie omáčky: Ak chcete omáčku zahustiť, v miske rozmixujte múku s trochou vody a primiešajte k mäsu pred poslednými 10 minútami varenia. Dobre poriadne zamiešajte a nechajte ešte chvíľu povariť.

  8. Podávanie: Bravčovú pečienku podávajte horúcu, ozdobenú čerstvými bylinkami alebo jarnou cibuľkou. Skvele sa hodí k zemiakom, knedlíkom alebo čerstvému chlebu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *