Bravčová pečienka s klobáskou, FOTORECEPT

Ahoj! Tu máš fotorecept na bravčovú pečeň s klobáskou:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene, nakrájanej na plátky
  • 200 g klobásy, nakrájanej na kolieska
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 šálka mäsového vývaru (alebo vody)
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 1 polievková lyžica horčice
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Bravčová pečienka s klobáskou, FOTORECEPT

Postup:

  1. Na panvici zohrej olej a orestuj cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisté.
  2. Pridaj klobásku a pečené plátky a opekaj, kým nebudú pečené zo všetkých strán.
  3. Osol a okoreň podľa chuti.
  4. Pridaj mäsový vývar (alebo vodu) a nechaj povariť.
  5. V menšej míske zmiešaj múku s horčicou, pridaj trochu vývaru z panvice a vymiešaj hladkú zmes.
  6. Túto zmes pridaj do panvice a var ešte pár minút, kým omáčka nezhustne.
  7. Podávaj s dusenou ryžou alebo opekaným zemiakovým pyré.
  8. Na ozdobu môžeš použiť nasekanú petržlenovú vňať.

Dúfam, že ti recept pomôže! Ak máš ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej pečienky
  • 200 g údenej klobásky (napríklad slovenská klobása)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky (väčšie)
  • 2 mrkvy
  • soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 3 lyžice oleja
  • 1 bobkový list
  • 1 liter vývaru (môže byť zeleninový alebo mäsový)
  • čerstvé bylinky (napríklad tymián alebo rozmarín) na ozdobu

Postup:

  1. Príprava surovín:

    • Bravčovú pečienku umyjeme a osušime papierovým obrúskom. Potom ju nakrájame na plátky s hrúbkou asi 2 cm.
    • Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame drobno. Zemiaky a mrkvu olúpeme a nakrájame na kocky.
  2. Opečenie pečienky:

    • V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejeme olej.
    • Plátky bravčovej pečienky osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé. Potom ich vyberieme a uložíme na tanier.
  3. Príprava zeleniny a klobásy:

    • Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibulu a cesnak a osmažíme do sklovita.
    • Pridáme nakrájanú klobásu a ešte chvíľu smažíme, aby uvoľnila svoju chuť.
  4. Dusenie:

    • K cibuli a klobáske pridáme nakrájanú mrkvu a zemiaky. Všetko premiešame a posypeme mletou paprikou.
    • Plátky pečienky vložíme späť do panvice, pridáme bobkový list a zalejeme vývarom. Všetko privedieme k varu.
  5. Varíme:

    • Keď začne zmes vrieť, zakryjeme pokrievkou a znížime teplo. Dusíme asi 1,5 – 2 hodiny, kým aj pečienka, aj zelenina nie sú mäkké. Občas premiešame a v prípade potreby pridáme trochu vody alebo vývaru.
  6. Podávanie:

    • Po zmäknutí všetkých surovín dochutíme soľou a korením podľa chuti.
    • Servírujeme teplé, posypané čerstvými bylinkami. Môžeme podávať s čerstvým chlebom alebo zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *