Ahoj! Tu máš fotorecept na bravčovú pečeň s klobáskou:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene, nakrájanej na plátky
- 200 g klobásy, nakrájanej na kolieska
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 polievkové lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 šálka mäsového vývaru (alebo vody)
- 1 polievková lyžica hladkej múky
- 1 polievková lyžica horčice
- petržlenová vňať na ozdobenie
Bravčová pečienka s klobáskou, FOTORECEPT
Postup:
- Na panvici zohrej olej a orestuj cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisté.
- Pridaj klobásku a pečené plátky a opekaj, kým nebudú pečené zo všetkých strán.
- Osol a okoreň podľa chuti.
- Pridaj mäsový vývar (alebo vodu) a nechaj povariť.
- V menšej míske zmiešaj múku s horčicou, pridaj trochu vývaru z panvice a vymiešaj hladkú zmes.
- Túto zmes pridaj do panvice a var ešte pár minút, kým omáčka nezhustne.
- Podávaj s dusenou ryžou alebo opekaným zemiakovým pyré.
- Na ozdobu môžeš použiť nasekanú petržlenovú vňať.
Dúfam, že ti recept pomôže! Ak máš ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 1 kg bravčovej pečienky
- 200 g údenej klobásky (napríklad slovenská klobása)
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 zemiaky (väčšie)
- 2 mrkvy
- soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- 1 lyžica mletej papriky
- 3 lyžice oleja
- 1 bobkový list
- 1 liter vývaru (môže byť zeleninový alebo mäsový)
- čerstvé bylinky (napríklad tymián alebo rozmarín) na ozdobu
Postup:
-
Príprava surovín:
- Bravčovú pečienku umyjeme a osušime papierovým obrúskom. Potom ju nakrájame na plátky s hrúbkou asi 2 cm.
- Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame drobno. Zemiaky a mrkvu olúpeme a nakrájame na kocky.
-
Opečenie pečienky:
- V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejeme olej.
- Plátky bravčovej pečienky osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé. Potom ich vyberieme a uložíme na tanier.
-
Príprava zeleniny a klobásy:
- Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibulu a cesnak a osmažíme do sklovita.
- Pridáme nakrájanú klobásu a ešte chvíľu smažíme, aby uvoľnila svoju chuť.
-
Dusenie:
- K cibuli a klobáske pridáme nakrájanú mrkvu a zemiaky. Všetko premiešame a posypeme mletou paprikou.
- Plátky pečienky vložíme späť do panvice, pridáme bobkový list a zalejeme vývarom. Všetko privedieme k varu.
-
Varíme:
- Keď začne zmes vrieť, zakryjeme pokrievkou a znížime teplo. Dusíme asi 1,5 – 2 hodiny, kým aj pečienka, aj zelenina nie sú mäkké. Občas premiešame a v prípade potreby pridáme trochu vody alebo vývaru.
-
Podávanie:
- Po zmäknutí všetkých surovín dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Servírujeme teplé, posypané čerstvými bylinkami. Môžeme podávať s čerstvým chlebom alebo zemiakovým pyré.
Dobrú chuť!