Bravčová pečienka so zemiakmi 

Ak máte chuť na výbornú a jednoduchú jedlo, môžem vám ponúknuť recept na bravčovú pečienku so zemiakmi. Tu je, ako na to:

Suroviny:

  • 500g bravčovej pečenky
  • 500g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja na vyprážanie
  • čerstvá zelenina na podávanie (napr. šalát)

 

Bravčová pečienka so zemiakmi 

Postup:

  1. Bravčovú pečienku umyte, osušte a nakrájajte na plátky.
  2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  3. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kúsky.
  4. Na panvici si rozohrejte olej a opražte cibuľu a cesnak, až kým nebudú mäkké.
  5. Pridajte plátky bravčovej pečenky a opražte ich zo všetkých strán dozlatista.
  6. Potom pridajte zemiaky a postupne ich opražte na panvici spolu s mäsom, až kým nebudú mäkké a zlatisté.
  7. Počas celého procesu opražovania pravidelne miešajte zmes, aby sa mäso a zemiaky pekne prepekli.
  8. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  9. Hotové jedlo podávajte s čerstvou zeleninou, napríklad šalátom.

Poznámka:
Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete do zmesi pridať aj nejaké koreniny, ako napríklad papriku, bylinky alebo trochu horčice.

Vychutnajte si jednoduchú a chutnú bravčovú pečienku so zemiakmi! Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na bravčovú pečienku:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 pohár vývaru (mäsového alebo zeleninového)

Na zemiaky:

  • 800 g zemiakov
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvý petržlen na posypanie

Postup:

  1. Príprava pečienky:

    • Bravčovú pečienku umyjeme a osušime papierovou utierkou.
    • Cibuľu nakrájame na drobno a cesnak najemno posekáme.
    • Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme do zlatista.
    • Pridáme pečienku, okoreníme soľou, čiernym korením, mletou paprikou a tymiánom. Opečieme ju zo všetkých strán dohneda.
  2. Dusenie:

    • Po opečení pridáme do panvice vývar (môžeme použiť aj vodu) a necháme variť na miernom ohni pod pokrievkou asi 60-90 minút, kým nie je pečienka mäkká. Občas premiešame a v prípade potreby pridáme trochu vývaru.
  3. Príprava zemiakov:

    • Zemiaky dôkladne umyjeme, môžeme ich aj olúpať (podľa chuti) a nakrájať na väčšie kusy.
    • Vo väčšom hrnci privedieme vodu do varu, pridáme soľ a zemiaky. Varíme ich približne 15-20 minút, kým nie sú mäkké.
    • Uvarené zemiaky precedíme a na panvici rozohrejeme maslo. Pridáme zemiaky, ochutíme soľou a čiernym korením. Krátko ich opražíme, aby získali zlatistú kôrku.
  4. Podávanie:

    • Na tanier servírujeme porciu bravčovej pečienky, popri nej pridáme zemiaky a všetko posypeme čerstvým nasekaným petržlenom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *