Bravčové karé bez kosti pečené v rúre

Bravčové karé bez kosti pečené v rúre, často pripravujem pre môjho muža a jeho kamarátov. A jeho obľúbená príloha je pivko. Bravčové mäsko v rúre je veľmi veľká dobrota, nakoľko viete to hodiť do rúry a pripravovať iný chod. A preto sa stal mojím veľmi obľúbeným jedlom, ktoré pripravujem veľmi často.

S mojím receptom si ho zamilujete. A verím, že vašej rodine bude veľmi chutiť. Až na toľko, že ho sami budete pripravovať, tak často ako aj ja. Výýnimočnosť je v jeho jednoduchosti a rýchlosti prípravy. Len si na začiatku nezabudnite predhriať rúru aby ste ušetrili potrebné minúty. A hurá do varenia priatelia.

 

Bravčové karé bez kosti pečené v rúre – budeme potrebovať:

  • 500g bravčového karé bez kosti
  • 1ks cibuľa
  • 3 lyžice horčice
  • čierne korenie
  • rasca
  • soľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100ml smotany na šľahanie
  • olej

 

Bravčové karé bez kosti pečené v rúre

  1. Mäsko vyklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Mäsko sprudka opečieme a dáme na bok. Do výpeku pridáme cibuľu a koreniny a smažíme do zlatista.
  2. Mäsko aj s osmaženou, do zlatista pečenou cibuľkou poukládame do zapekacej misy a potrieme horčicou.
  3. Podlejeme výpekom z mäsa a cibuľky, prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 stupňoch asi 35min. Následne mäsko odkryjeme podlejeme smotanou na šľahanie a dopekáme 10 minút.
  4. Podávať môžete napríklad s americkými zemiakmi.

Do zjedenia.

Bravčové karé bez kosti pečené v rúre

 

Ako pripraviť bravčové karé v celku
Ako pripraviť bravčové karé v celku?

Ako ho pripraviť v celku?

Ak by ste chceli bravčové karé pripraviť v celku, tak musíte dodržať pár jednoduchých krokov.

Mäso pripravujete ako je v návode vyššie, ale nerežete ho na plátky ani ho neklepete.
Môžete ho niťou zviazať, ale podstatné je aby ste ho na panvici opiekli z oboch strán. Potom ho pečte pri teplote 160 až 180 stupňov kým nebude spravené. Nezabudnite ho zakryť druhým pekáčom alebo alobalom. Na konci tak na 10 minú zdvyhnite teplotu na 200 stupňov aby sa vám stihalo zo strán.

A je to. Dobrú chuť.

 

2) recept – Bravčové karé bez kosti pečené v rúre

Budeme potrebovať:

  • 7 plátkov bravčového karé (rezne)
  • 200 g tvrdého syra (na strúhanie)
  • 2 väčšie cibule
  • 3 kyslé uhorky
  • 3 PL majonézy
  • soľ (podĺa chuti)
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • 1 ČL kremžskej horčici

 

Postup je nalsedovný

Rezne som si nakrájala nožom z celku mäsa. Po mäsa som spravila z oboch strán mriežky.

Do maličkej misky som si dala majonézu a horčicu. To som premiešala a natrela lyžiťkou na mäso. Potom som si kyslé uhorky a cibuľku narezala na kolieska a nauklada na mäso. Na vrch som dala postrúhaný tvrdý syr.

Pečieme v predhriatej rúre 30 minúť pri konštantnej teplote 180 stupov celzia.
A je to je na svete. Dobrú chuť vám prajem.

 

3) Videorecept

Najjemnejší a najchutnejší recept na bravčové karé

 

Ďakujeme ze nás sledujete. Vaša Chutná Vareška.

 

Práve sme vytvorili recept na bravčové karé bez kosti pečené v rúre. Prečítajte si ho nižšie:

Toto je recept na lahodné bravčové karé bez kosti, ktoré bude chutiť celému rodinnému stolu.

Suroviny:

  • 500 g bravčového karé bez kosti
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • 1 lyžica horčice
  • Čerstvý petržlen alebo kôprička na ozdobu

Postup:

  1. Na začiatok si dôkladne očistíme bravčové karé, aby sme odstránili prípadné prebytočné tuky alebo blany. Osolíme a okoreníme z oboch strán podľa chuti.
  2. V panvici zohrejeme olej a pridáme nastrúhaný cesnak. Opekáme ho krátko, kým začne voňať.
  3. Položíme na rozpálenú panvicu cibuľu a opekáme ju dozlatova. Cibuľa by mala byť mäkká a zlatistá.
  4. Bravčové karé položíme do pekáča alebo zapekacej misky a potrieme ho horčicou.
  5. Pridáme zľahka opálený cesnak a cibuľu zo panvice.
  6. Posypeme karé sušeným rozmarínom a ešte raz premiešame.
  7. Prikryjeme karé a pečieme ho v rúre predhriatej na 180 stupňov C približne 45 – 50 minút, alebo pokiaľ sa mäso nezjemní a nezíska zlatistú farbu.
  8. Po upečení mäso necháme krátko oddýchnuť, aby sa šťava v ňom rovnomerne rozpustila.
  9. Pred podávaním môžeme bravčové karé ozdobiť nasekaným petržlenom alebo kôpričkou.
  10. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s opečenými zemiakmi alebo šťavnatou zeleninou. Bude to skvelý pokrm pre celú rodinu!

Dúfam, že sa vám tento recept páči. Dobrú chuť!

Similar Posts

8 Comments

  1. Saša píše:

    Najlepšia pochúťka na tomto webe.

    1. Lucia píše:

      Ďakujem pekne za komentár. Vážim si každej rekacie. 🙂

      1. Maria píše:

        Chutné a stráviteľné ako vždy. Nemám čo k tomu dodať
        Skvelý recept ako vždy.
        Mária

    2. Ria píše:

      Áno Saška musím súhlasiť aj mne to neskutočne chutilo, keď som si to pripravila.
      Už dlho sme nemali bravčové mäso. Predsa nepripravuje sa tak často. Nikdy som nebola jeho veľkým zástancom no pri tomto recepte ma to milo prekvapilo.

  2. Mima píše:

    Neodolateľné mäsko ma tisíce spôsobov. Skvelý receptík.

    1. Júlia píše:

      Presne tak isto si to myslím. 🙂

  3. Patrícia píše:

    Nič lepšie som už dlho nerobila.
    Najradšej mám ak dám rúru na ohrev ventilátora a vysuší sa jemne vrch.
    Potom je to skvelé chrumkavé. ????

  4. Aďo píše:

    Fajne prepečený bravčové karé ako má byť. Aj keď v rúre lepšie mať mastnejšie kusy mäsa. No aj tak veľmi chutné.
    Oceňujem nájme odbornosť autora.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *