Chutná Vareška

Bravčové kare na bylinkách

Bravčové kare na bylinkách

Bravčové kare na bylinkách je jedniduchý receptík vhodný na výdatný nedeľný obed.

Suroviny:

  • 1kg bravčové karé
  • 3 menšie cibule
  • hladká múka
  • soľ
  • korenie
  • červená paprika
  • tymian, bazalka,oregano,rozmarin…
  • 250g masla
  • voda

 

Postup: Bravčové kare na bylinkách

Mäsko si nakrájame na tenšie plátky a jemne ho naklepeme z jednej aj z druhej strany. Osolíme okoreníme a môžeme trošku posypať červenou mletou paprikou. Každý kúsok mäska si ešte obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na vyhriatej panvici s trochou oleja. Nakrájame si cibuľku na mesiačiky a rozložíme na pripravený plech.

Cibuľu posypeme bylinkami (môžete použiť akékoľvek čo doma nájdete ja pridávam tymian oregano a bazalku). Následne poukladáme prudko opečené mäsko a na každý plátom mäska pridáme plátok masla podlejeme výpekom z panvice a dolejeme vlažnú vodu do polovice mäska. Zakryjeme alobalom a pečieme vo vopred predhriatej rúre na 180C asi 40 minút. Po upečení vyberieme , alobal dáme dole a vrátime na 15 do rúry zapiecť. Šťavnaté mäsko máme upečené. (recept pokračuje pod článkom – bravčové kare na bylinkách)

Bravčové kare na bylinkách

Bravčové kare na bylinkách

Ako prílohu môžete použiť čokoľvek čo máte radi. Ja som zvolila americké medajlónky. Zemiaky v šupke umyjeme nakrájame na kolieska a uvaríme. Uvarené zemiaky v šupke dáme na plech okoreníme korením na americké zemiaky pokvapkáme olejom a pečieme na 200C pol hodinku.

Môžeme servírovať spolu so zeleninovou prílohou.

Dobrú chuť

Podobný rcept hodný zváženia bravčové karé bez kosti pečené v rúre.

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *