Bravčové kare na bylinkách
Bravčové kare na bylinkách je jedniduchý receptík vhodný na výdatný nedeľný obed.
Suroviny:
- 1kg bravčové karé
- 3 menšie cibule
- hladká múka
- soľ
- korenie
- červená paprika
- tymian, bazalka,oregano,rozmarin…
- 250g masla
- voda
Postup: Bravčové kare na bylinkách
Mäsko si nakrájame na tenšie plátky a jemne ho naklepeme z jednej aj z druhej strany. Osolíme okoreníme a môžeme trošku posypať červenou mletou paprikou. Každý kúsok mäska si ešte obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na vyhriatej panvici s trochou oleja. Nakrájame si cibuľku na mesiačiky a rozložíme na pripravený plech.
Cibuľu posypeme bylinkami (môžete použiť akékoľvek čo doma nájdete ja pridávam tymian oregano a bazalku). Následne poukladáme prudko opečené mäsko a na každý plátom mäska pridáme plátok masla podlejeme výpekom z panvice a dolejeme vlažnú vodu do polovice mäska. Zakryjeme alobalom a pečieme vo vopred predhriatej rúre na 180C asi 40 minút. Po upečení vyberieme , alobal dáme dole a vrátime na 15 do rúry zapiecť. Šťavnaté mäsko máme upečené. (recept pokračuje pod článkom – bravčové kare na bylinkách)
Bravčové kare na bylinkách
Ako prílohu môžete použiť čokoľvek čo máte radi. Ja som zvolila americké medajlónky. Zemiaky v šupke umyjeme nakrájame na kolieska a uvaríme. Uvarené zemiaky v šupke dáme na plech okoreníme korením na americké zemiaky pokvapkáme olejom a pečieme na 200C pol hodinku.
Môžeme servírovať spolu so zeleninovou prílohou.
Dobrú chuť
Podobný rcept hodný zváženia bravčové karé bez kosti pečené v rúre.
[penci_recipe]