Chutná Vareška

Bravčové karé na horčici podliate smotanou

Bravčové karé na horčici podliate smotanou

Dnes si spolu prípravíme bravčové karé so smotanou, ktoré pripravéme na plátky.

Na prípravu jedla som použila: 

  • 850 g bravčového mäsa
  • 2 PL horčice
  • 1 teglík 30% smotany na šľahanie
  • 1 ks cibuli
  • soľ
  • korenie
  • rastca
  • olej
  • granulovaný cesnak (alebo 2 strúčiky pretlačeného)

Často pripravujem aj tento recept: bravčové karé bez kosti pečené v rúre.

 

Bravčové karé na horčici podliate smotanou

Mäso som si umyla a osušila. Nakrájala som ho na hrubšie plátkya kto chce ho môže oklepať trocah z boch strán. Ale len trocha. Na panvicu som si rozohriala olej alebo bravčovú masť a dala som ho sprudka opiecť z oboch strán. Nezabdnite ho predtým osoliť a okoreniť, taktiež z bocoh strán.

Mäsom som do zlatisla opiekla a dala ho stranou. Vo výpeku som opražila na drobno nakrájanu cibuľu a somahla ju do hneda.
Pripravila som si v hrnčeku pripravila horčicu, čierne korenie, rascu, soľ a cesnak.

Do zapekacej misy alebo jasnkého skla som si naukladala mäso. Poliala ho výpekom a pridala porpaženú cibuľku. Posypala som ho horčicou z hrnčeka a dobre zakryla. Pečiem ho na 180 stupňov pod dobu 35 minút. Potom po dopečení dám na každú kus mäsa smotanu a pečiem ďalších 10 minút. A to už odkryté.

Ako prílohu k tomu robím zamiakovú kašu alebo ryžu.
Dobrú chuť.

 

Bravčové karé na horčici podliate smotanou

Bravčové karé na horčici podliate smotanou

 

Videorecept

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *