Bravčové karé na horčici podliate smotanou
Dnes si spolu prípravíme bravčové karé so smotanou, ktoré pripravéme na plátky.
Na prípravu jedla som použila:
- 850 g bravčového mäsa
- 2 PL horčice
- 1 teglík 30% smotany na šľahanie
- 1 ks cibuli
- soľ
- korenie
- rastca
- olej
- granulovaný cesnak (alebo 2 strúčiky pretlačeného)
Často pripravujem aj tento recept: bravčové karé bez kosti pečené v rúre.
Bravčové karé na horčici podliate smotanou
Mäso som si umyla a osušila. Nakrájala som ho na hrubšie plátkya kto chce ho môže oklepať trocah z boch strán. Ale len trocha. Na panvicu som si rozohriala olej alebo bravčovú masť a dala som ho sprudka opiecť z oboch strán. Nezabdnite ho predtým osoliť a okoreniť, taktiež z bocoh strán.
Mäsom som do zlatisla opiekla a dala ho stranou. Vo výpeku som opražila na drobno nakrájanu cibuľu a somahla ju do hneda.
Pripravila som si v hrnčeku pripravila horčicu, čierne korenie, rascu, soľ a cesnak.
Do zapekacej misy alebo jasnkého skla som si naukladala mäso. Poliala ho výpekom a pridala porpaženú cibuľku. Posypala som ho horčicou z hrnčeka a dobre zakryla. Pečiem ho na 180 stupňov pod dobu 35 minút. Potom po dopečení dám na každú kus mäsa smotanu a pečiem ďalších 10 minút. A to už odkryté.
Ako prílohu k tomu robím zamiakovú kašu alebo ryžu.
Dobrú chuť.
Bravčové karé na horčici podliate smotanou
Videorecept
[penci_recipe]