Bravčové mäso na záhradnícký spôsob

Rozhodne s týmto receptom zabodujete. Je to jednoduchý recept, ktorý je fakt skvelý.
Bravčové mäso nie je na zahodenie. S týmto postupom si ho pripravíte, tak ako nikdy predtým. Žiadne omáčky ani predlžovanie. V pár krátkych bodoch si nižšie vysvetlíme ako ho pripraviť, tak ako v reštaurácií. Už len stolovanie a máte to na 100%.
No tak teda poďme na t bez zdlhavých slov.

Bravčové mäso na záhradnícký spôsob

Môžeš vyskúšať aj tento skvelý video recept, ktorý vám pomôže lepšie pochopiť prípravu a jednotlivé body prípravy.

Gašparík – Bravčové na záhradnícky spôsob – recept

 

Nutričné hodnoty sú veľmi priaznivé:

energia je: 386,5 kcal,
bielkoviny 17,3 gramov,
P (fosfor) 189 mg,
K (draslík) 355,5 mg,
Na (sodík) 71,5 mg.

 

Ak hľadáte skvelý recept na bravčové mäso na záhradnícky spôsob, nižšie je jednoduchý postup, ktorý vám pomôže pripraviť ho tak, ako v reštaurácií. Bez zdlhavých slov, poďme na to!

 

Bravčové mäso na záhradnícký spôsob

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (použite výrezky alebo nepríliš tučné bravčové plece)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 2 rajčiny, nakrájané na kocky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup:

  1. Bravčové mäso opláchnite a dôkladne osušte papierovým utierkou.
  2. V hrnci zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte mäso a opražte ho z každej strany, kým nezhnedne.
  4. Do hrnca pridajte nakrájanú papriku a rajčiny. Premiešajte a nechajte dusiť asi 10 minút, kým sa zelenina zjemní.
  5. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
  6. Duste pokryté na miernom ohni ešte 15-20 minút, kým mäso nebude mäkké a zelenina dobrupe.
  7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, ako s ryžou alebo zemiakmi.

Tento recept na bravčové mäso na záhradnícky spôsob je skvelý spôsob, ako si vychutnať chutné a zdravé jedlo. Pripravte si ho kedykoľvek máte chuť na niečo dobré!

 

Ďalší recept

Bravčové mäso na záhradnícký spôsob je skvelá voľba pre letné grilovanie alebo piknik. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:
– 1 kg bravčového mäsa (plece, krk alebo stehno)
– 1 cibuľa, nakrájaná na kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 lyžice olivového oleja
– Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
– 1 lyžica cesnakového prášku
– 1 lyžica sladkej papriky
– 1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
– 1/4 šálky sójovej omáčky
– 1/4 šálky medu

Postup:
1. V miske zmiešajte olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, cesnakový prášok, sladkú papriku, petržlenovú vňať, sójovú omáčku a med. Dobré premiešajte.
2. Naříz narezané bravčové mäso položte cibuľu a cesnak. Zalejte zmesou marinády a nechajte odstáť v chladničke aspoň 2 hodiny, ale ideálne cez noc.
3. Grilujte mäso na predhriatom grile, pravidelne ho obracajte a zaraďte ho do vývaru marinády. Grilujte až do zlatisto-hnedého vyprážania až do zrejmosti súčasných.
4. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s grilovanou zeleninou a syrovou omáčkou.

Takto pripravené bravčové mäso na záhradnícky spôsob bude mať výraznú chuť a vôňu, ktorá vás určite poteší. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *