Chutná Vareška

Bravčové mäso so šampiňónmi na smotane

Bravčové mäso so šampiňónmi na smotane

Bravčové mäso so šampiňónmi na smotane si zamilujete ako nikdy predtým.

Suroviny:

  • 400 gramov bravčového mäsa ( karé)
  • 2 ks cibule
  • 100 gramov šampiňónov
  • 100 mililitrov bieleho vína
  • 200 mililitrov kuracieho vývaru
  • dve lyžice pretlaku
  • dve lyžice horčice
  • sladká paprika korenie
  • soľ
  • čierne korenie
  • maslo, olej
  • smotana kyslá

 

Bravčové mäso so šampiňónmi na smotane

Bravčové mäso so šampiňónmi na smotane

Postup: bravčové mäso so šampiňónmi na smotane

Mäsko umyjeme a nakrájame na kúsky aké nám vyhovujú (plátky, rezančeky, kocky). My sme zvolili väčšie kocky. Dáme ho do misky, v ktorej ho okoreníme, osolíme, pridáme trocha oleja, premiešame a odložíme na hodinku do chladničky aby sa korenie vpylo. Medzitým si nakrájame cibuľu na kúsky aké chceme a tak isto nakrájame šampiňóny na menšie kúsky.

V hrnci si rozpustíme kúsok masla a pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú chvíľku restujeme a primiešame šampiňóny. Chvíľku podusíme a dodáme pretlak, horčicu, korenie a minútku miešame. Následne zalejeme vývarom a varíme 10 minút.

Na panvici si rozpustíme kúsok masla, počkáme do spenenia a pridáme mäso z chladničky. Rýchlo spečieme cca 5 minút. Mäso podlejeme vínom a necháme dusiť. Ak je mäsko hotové, tak ho pridáme k šampiňónom a chvíľku varíme.

Podávame s prílohou podľa chuti (zemiaky, cestoviny alebo ryža,hranolky..) Ja som zvolila ryžu a hranolky. Dobrú chuť.
Za zmoenku rozhodne stojí aj bravčové mäso na záhradnícký spôsob.

[penci_recipe]

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *