Bravčové mäso so šampiňónmi na smotane
Bravčové mäso so šampiňónmi na smotane si zamilujete ako nikdy predtým.
Suroviny:
- 400 gramov bravčového mäsa ( karé)
- 2 ks cibule
- 100 gramov šampiňónov
- 100 mililitrov bieleho vína
- 200 mililitrov kuracieho vývaru
- dve lyžice pretlaku
- dve lyžice horčice
- sladká paprika korenie
- soľ
- čierne korenie
- maslo, olej
- smotana kyslá
Bravčové mäso so šampiňónmi na smotane
Postup: bravčové mäso so šampiňónmi na smotane
Mäsko umyjeme a nakrájame na kúsky aké nám vyhovujú (plátky, rezančeky, kocky). My sme zvolili väčšie kocky. Dáme ho do misky, v ktorej ho okoreníme, osolíme, pridáme trocha oleja, premiešame a odložíme na hodinku do chladničky aby sa korenie vpylo. Medzitým si nakrájame cibuľu na kúsky aké chceme a tak isto nakrájame šampiňóny na menšie kúsky.
V hrnci si rozpustíme kúsok masla a pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú chvíľku restujeme a primiešame šampiňóny. Chvíľku podusíme a dodáme pretlak, horčicu, korenie a minútku miešame. Následne zalejeme vývarom a varíme 10 minút.
Na panvici si rozpustíme kúsok masla, počkáme do spenenia a pridáme mäso z chladničky. Rýchlo spečieme cca 5 minút. Mäso podlejeme vínom a necháme dusiť. Ak je mäsko hotové, tak ho pridáme k šampiňónom a chvíľku varíme.
Podávame s prílohou podľa chuti (zemiaky, cestoviny alebo ryža,hranolky..) Ja som zvolila ryžu a hranolky. Dobrú chuť.
Za zmoenku rozhodne stojí aj bravčové mäso na záhradnícký spôsob.
[penci_recipe]