Bravčové rezne so syrom recept

Tu je jednoduchý recept na bravčové rezne so syrom:

Suroviny:

  • 4 bravčové reze
  • 4 plátky syra Emmentál alebo Gouda
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • múka na obalovanie mäsa
  • citrónová šťava a petržlen na dochutenie (voliteľné)

 

Bravčové rezne so syrom recept

Postup:

  1. Mäso trochu stlačte aby ste získali tenšie rezne.
  2. Rezne osolte, okoreníme čiernym korením a potom ho zľahka obaľte múkou.
  3. Na panvici rozohrejte olej a pridajte rezne.
  4. Smažte mäsité rezne zo všetkých strán až kým nie sú vonku pekné a zlatohnedé.
  5. Položte plátky syra na vrch rezne, prikryte panvicu, znížte teplo a nechajte syr rozplynúť.
  6. Podávajte rezne ešte horúce so zemiakovým pyré alebo cestovinami.
  7. Podľa chuti môžete pokvapkať citrónovou šťavou a ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (napr. stehno alebo karé)
  • 150 g syra (napr. Eidam alebo Mozzarella)
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhanky
  • 100 g hladkej múky
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 1-2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčové mäso umyjeme a osušíme. Následne ho nakrájame na rezne (hrubšie cca 1-1,5 cm) a jemne ich naklepeme. Ak chceme, môžeme mäso okořenit soľou, čiernym korením a pretlačeným cesnakom za účelom dochutenia.

  2. Príprava syra: Syr nastrúhame alebo nakrájame na plátky. Ak používame plátkový syr, môžeme ho použiť priamo.

  3. Plnenie rezňov: Na každý rezeň položíme kúsok syra (nezabudnite, že syr sa pri varení roztopí, takže syr by mal byť umiestnený bližšie k stredu). Preložíme mäso na polovicu, aby sme syr zakryli, a pre istotu ho môžeme zabezpečiť pomocou pár špajdličiek.

  4. Obalenie rezňov: Pripravíme si tri nádoby: jednu s hladkou múkou, druhú s rozšľahanými vajcami a tretiu so strúhankou. Rezné plátky najprv obalíme v múke, potom ponoríme do vajec a napokon obalíme v strúhanke.

  5. Vyprážanie: Na panvici rozohrejeme olej. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vložíme obalené rezne a vyprážame z oboch strán dozlatista (cca 4-5 minút z každej strany). Dôležité je, aby sme ich vyprážali na strednom ohni, aby sa mäso prevarilo a syr sa roztopil.

  6. Servírovanie: Po vyprážaní necháme rezne odkvapkať na papierovom uteráku, aby sa zbavili prebytočného oleja. Podávame ich s prílohou podľa chuti, ako je zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *