Chutná Vareška

Bravčové stehno v šťave

Bravčové stehno v šťave

Mäsko doma milujeme najme to bravčové s troucho štavy či už k zemiakov alebo v ryžy.

Na prípravu potrebujeme:

  • malá konzerva paradajkového pretlaku alebo pasty
  • červená mletá paprika, soľ
  • voda
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 800g bravčového stehna
  • 5 polievkových lyžíc oleja
  • 2 kusy cibule
  • 4 strúčiky cesnaku

 

Bravčové stehno v šťave

Príprava:
Ako prvé som si ošúpala a očistila cibuľu. Nakrájala ju na najemno na malé kúsky. Cesnak si očistíme a nakrájame na plátky. Mäso si poriadne vyumývame, očistíme a osušíme. Nakrájame ho na kúsky. Prichystáme si hrniec alebo väčšiu panvicu, na ktorej si rozohrejeme olej.

K oleju pridáme cibuľu, ktorú smažíme dozlatista a keď začne hnednúť pridáme cesnak, pretlak a červenú mletú papriku (jednu kávovú lyžičku). Chvíľu posmažíme za stáleho miešania aby nám to nezhorklo. K základu na panvici pridáme mäso a ďalej smažíme pokiaľ sa mäso zatiahne za občasného miešania.

Keď sa mäso spraží a pustí vodu, poprášime ho múkou a stále smažíme, sem tam premiešame. Vodu som si ohriala a priliala k mäsu (ja som použila cca necelé 2 šálky, no uvidíte koľko budete potrebovať). Vodu lejeme opatrne a musíme miešať aby sa nevytvorili hrudky.

Takto to necháme ďalej variť prikryté pod pokrývkou, pokiaľ sa neuvarí mäso. Keď je mäso hotové a uvarené, ochutnáme a podľa potreby ešte ochutíme a osolíme. My sme si to prichystali s ryžou a hranolkami, no môžete kľudne použiť aj napríklad cestoviny. Dobrú chuť.

 

Bravčové stehno v šťave

Bravčové stehno v šťave

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *