Bravčové stehno v šťave
Mäsko doma milujeme najme to bravčové s troucho štavy či už k zemiakov alebo v ryžy.
Na prípravu potrebujeme:
- malá konzerva paradajkového pretlaku alebo pasty
- červená mletá paprika, soľ
- voda
- 2 lyžice hladkej múky
- 800g bravčového stehna
- 5 polievkových lyžíc oleja
- 2 kusy cibule
- 4 strúčiky cesnaku
Bravčové stehno v šťave
Príprava:
Ako prvé som si ošúpala a očistila cibuľu. Nakrájala ju na najemno na malé kúsky. Cesnak si očistíme a nakrájame na plátky. Mäso si poriadne vyumývame, očistíme a osušíme. Nakrájame ho na kúsky. Prichystáme si hrniec alebo väčšiu panvicu, na ktorej si rozohrejeme olej.
K oleju pridáme cibuľu, ktorú smažíme dozlatista a keď začne hnednúť pridáme cesnak, pretlak a červenú mletú papriku (jednu kávovú lyžičku). Chvíľu posmažíme za stáleho miešania aby nám to nezhorklo. K základu na panvici pridáme mäso a ďalej smažíme pokiaľ sa mäso zatiahne za občasného miešania.
Keď sa mäso spraží a pustí vodu, poprášime ho múkou a stále smažíme, sem tam premiešame. Vodu som si ohriala a priliala k mäsu (ja som použila cca necelé 2 šálky, no uvidíte koľko budete potrebovať). Vodu lejeme opatrne a musíme miešať aby sa nevytvorili hrudky.
Takto to necháme ďalej variť prikryté pod pokrývkou, pokiaľ sa neuvarí mäso. Keď je mäso hotové a uvarené, ochutnáme a podľa potreby ešte ochutíme a osolíme. My sme si to prichystali s ryžou a hranolkami, no môžete kľudne použiť aj napríklad cestoviny. Dobrú chuť.
Bravčové stehno v šťave
[penci_recipe]