Chutná Vareška

Bravčové závitky po taliansky

Bravčové závitky po taliansky

Bravčové závitky po taliansky skvelý recept.

Budeme potrebovať:

  • 4 bravčové rezne
  • 4 plátky šunky
  • 2 veľké šampiňóny
  • 2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
  • 1 lyžička šalvie
  • múka na obalenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 najemno pokrájaná malá cibuľa
  • zelerová vňať
  • 1 rozotrený strúčik cesnaku
  • 3 lyžice vývaru
  • 70 ml suchého bieleho vína
  • 60 g malých sterilizovaných paradajok bez šťavy (šťavu si uschováme)
  • 1 lyžička paradajkového pretlaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • 3 lyžice suchého vína Marsala

 

Bravčové závitky po taliansky

Bravčové rezne si dôkladne umyjeme, osušíme a naklepeme. Na každý kúsok položíme plátok šunky. Šampiňóny posekáme a túto zmes rovnakým dielom nanesieme na plátky šunky. Posypeme parmezánom a šalviou. Strany rezňov preložíme smerom do stredu, pritisneme a každý plátok zrolujeme. Závitky upevníme špáradlom. Každý kúsok mäsa obalíme v múke.

Vo veľkom kastróle alebo na panvici rozohrejeme olivový olej a vložíme závitky najprv spojom dole. Potom opečieme zo všetkých strán. Rolády následne hotové vyberieme a udržujeme teplé. Na olej v panvici dáme cibuľu a zelerovú vňať a pražíme do zhnednutia.

Pridáme cesnak a všetky zvyšné suroviny, až na víno Marsala. Šťavu z paradajok si schováme na neskoršiu dobu, kedy ju budeme podľa želania môcť použiť. Omáčku privedieme do varu a paradajky rozmiešame na kúsky.

 

Bravčové závitky po taliansky

Bravčové závitky po taliansky

Závitky vrátime na panvicu , prikryjeme a na strednom ohni varíme asi 15-20 minút, kým bravčové mäso nie je celkom hotové. Pokiaľ máme nedostatok tekutiny , prilejeme šťavu z paradajok. Keď je bravčové mäso uvarené, dáme ho na misu a uchovávame teplé. Do omáčky prilejeme víno Marsala a privedieme do varu. Varíme 5-10 minút. Omáčku rozmixujeme. Podávame s polentou či zemiakovými hranolčekmi.

 

Pripravte si: Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami.
[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *