Bravčové závitky po taliansky

Bravčové závitky po taliansky skvelý recept na kvalitný nedeľný obed.

Bravčové závitky po taliansky

Pripravte si: Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami.

Bravčové závitky po taliansky sú výborným receptom na kvalitný nedeľný obed. Ak hľadáte konkrétny recept na túto jedlo, môžem vám odporučiť nasledovný:

  • Ingrediencie:
    • 4 plátky bravčového mäsa
    • 4 plátky pancetty
    • 4 plátky syra, napr. mozzarella
    • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
    • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
    • 1 lyžička sušenej bazalky
    • 1 lyžička sušenej oregana
    • soľ a čierne korenie podľa chuti
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 400 ml paradajkového pretlaku
    • bylinky na ozdobenie (napr. čerstvý bazalka)
  1. Plátky bravčového mäsa naklepeme a osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Na každý plátok mäsa položíme plát pancetty a plát syra. Závitok pevne zabalíme.
  3. Orestujeme ich na panvici s rozohriatym olivovým olejom dozlatista z oboch strán.
  4. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme bokom.
  5. Do panvice pridáme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a opražíme ich do sklovita.
  6. Pridáme sušené bylinky a paradajkový pretlak. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
  7. Vložíme závitky späť do panvice a necháme variť na miernom ohni asi 20 minút, až kým mäso nie je mäkké a dochutíme podľa potreby soľou a korením.
  8. Podávame s hranolkami alebo cestovinou a ozdobíme bylinkami.

Ak chcete vyskúšať iný recept, napríklad s pečenými medailónikmi, môžete sa inšpirovať tu.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *