Bravčové závitky po taliansky skvelý recept na kvalitný nedeľný obed.
Bravčové závitky po taliansky
Pripravte si: Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami.
Bravčové závitky po taliansky sú výborným receptom na kvalitný nedeľný obed. Ak hľadáte konkrétny recept na túto jedlo, môžem vám odporučiť nasledovný:
- Ingrediencie:
- 4 plátky bravčového mäsa
- 4 plátky pancetty
- 4 plátky syra, napr. mozzarella
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušenej oregana
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 400 ml paradajkového pretlaku
- bylinky na ozdobenie (napr. čerstvý bazalka)
- Plátky bravčového mäsa naklepeme a osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Na každý plátok mäsa položíme plát pancetty a plát syra. Závitok pevne zabalíme.
- Orestujeme ich na panvici s rozohriatym olivovým olejom dozlatista z oboch strán.
- Potom ich vyberieme z panvice a odložíme bokom.
- Do panvice pridáme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a opražíme ich do sklovita.
- Pridáme sušené bylinky a paradajkový pretlak. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
- Vložíme závitky späť do panvice a necháme variť na miernom ohni asi 20 minút, až kým mäso nie je mäkké a dochutíme podľa potreby soľou a korením.
- Podávame s hranolkami alebo cestovinou a ozdobíme bylinkami.
Ak chcete vyskúšať iný recept, napríklad s pečenými medailónikmi, môžete sa inšpirovať tu.