Bravčové závitky po taliansky
Bravčové závitky po taliansky skvelý recept.
Budeme potrebovať:
- 4 bravčové rezne
- 4 plátky šunky
- 2 veľké šampiňóny
- 2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
- 1 lyžička šalvie
- múka na obalenie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 najemno pokrájaná malá cibuľa
- zelerová vňať
- 1 rozotrený strúčik cesnaku
- 3 lyžice vývaru
- 70 ml suchého bieleho vína
- 60 g malých sterilizovaných paradajok bez šťavy (šťavu si uschováme)
- 1 lyžička paradajkového pretlaku
- soľ
- čierne korenie
- 3 lyžice suchého vína Marsala
Bravčové závitky po taliansky
Bravčové rezne si dôkladne umyjeme, osušíme a naklepeme. Na každý kúsok položíme plátok šunky. Šampiňóny posekáme a túto zmes rovnakým dielom nanesieme na plátky šunky. Posypeme parmezánom a šalviou. Strany rezňov preložíme smerom do stredu, pritisneme a každý plátok zrolujeme. Závitky upevníme špáradlom. Každý kúsok mäsa obalíme v múke.
Vo veľkom kastróle alebo na panvici rozohrejeme olivový olej a vložíme závitky najprv spojom dole. Potom opečieme zo všetkých strán. Rolády následne hotové vyberieme a udržujeme teplé. Na olej v panvici dáme cibuľu a zelerovú vňať a pražíme do zhnednutia.
Pridáme cesnak a všetky zvyšné suroviny, až na víno Marsala. Šťavu z paradajok si schováme na neskoršiu dobu, kedy ju budeme podľa želania môcť použiť. Omáčku privedieme do varu a paradajky rozmiešame na kúsky.
Bravčové závitky po taliansky
Závitky vrátime na panvicu , prikryjeme a na strednom ohni varíme asi 15-20 minút, kým bravčové mäso nie je celkom hotové. Pokiaľ máme nedostatok tekutiny , prilejeme šťavu z paradajok. Keď je bravčové mäso uvarené, dáme ho na misu a uchovávame teplé. Do omáčky prilejeme víno Marsala a privedieme do varu. Varíme 5-10 minút. Omáčku rozmixujeme. Podávame s polentou či zemiakovými hranolčekmi.
Pripravte si: Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami.
[penci_recipe]