Brokolicovo zeleninová krémová polievka
Brokolicovo zeleninová krémová polievka
Viete že brokolica sa nazýva aj ako kapusta obyčajná špargľová? Má veľmi dobrý vplyv hlavne na trávenie. Podporuje prečistenie tela, eliminuje nadbytočné tuky, podporuje metabolizmus či podporuje tvorbu svalovej hmoty. Taktiež upokojuje nervový systém a zlepšuje pokožku. Brokolicu kupujte a pripravujte len ak je tmavo zelená. Ak je svetlá, je nedozretá a tým pádom neobsahuje toľko živín.
Na prípravu potrebujeme:
- 1 cibuľu
- lyžicu masla
- 3 mrkvy
- 5 menších zemiakov
- vodu
- zeleninový bujón
- soľ, čierne korenie
- 1 téglik smotany na varenie
- krutóny (staršie pečivo)
Postup: Brokolicovo zeleninová krémová polievka
Ako prvé si ošúpem cibuľu a nakrájam na menšie kúsky. Nemusia byť úplne jemné, keďže to budeme aj tak mixovať. Troška spražíme v hrnci na masle a pridáme ošúpanú a nakrájanú mrkvu, zemiaky a brokolicu. Brokolicu sme si umyli a nakrájali na menšie kúsky, tak isto aj ošúpané zemiaky.
Trochu opražíme a zalejeme vodou, aby bola všetka zelenina namočená. Pridáme zeleninový bujón, osolíme a okoreníme. Necháme variť dokiaľ nám všetko zmäkne. Odstavíme z ohňa a rozmixujeme tyčovým ponorným mixérom na jemný krém.
Následne pridáme smotanu na varenie, premiešame a dáme ešte na chvíľu variť, pokiaľ nám polievka zovrie. Podávame s krutónmi, ktoré si pripravíme zo staršieho pečiva.
Dobrú chuť.
DObrá viarianta k tejto polievkočke je krémová zeleninová polievka.