Bujón so žĺtkom
Opäť máme pre vás recept od našej babičky a receptáru z roku 1963. Preto budeme radi ak sa pri tomto receptu budete cítiť ako u svojej babky. Originálny a zdraví recept, ktorým nikdy nič nepokazítie. Vhodný na každú nedeľu ako u vašej babky.
Rátajte s tým, že v tomto recepte varíme od oka a preto nemusíte byť žiadne mierky.
Ingrediencie – bujón so žĺtkom
Na prípavu tohto jedla budeme potrbovať:
- 500 g hovädzieho mäsa z pliecka
- 100 g miešanej koreňivej zeleniny ( kliasická koreňová zelenina)
- 40 g cibule (to sú približne 2 kusy, prípadne jedna väčšia)
- 4 žĺtky
- voda
- soĺ
- čierne korenie
Bujón so žĺtkom príprava
Bujón so žĺtkom
Dôjkladne si umyjeme naše mäso, ktoré nahrubo zlomíme. Môžete použiť na to muža,alebo si ho sekáčikom prelomte. Dajte si pozor na kuchynskú linku. Po prípadne o to môžete požiadať pri nákupe mäsa.
Už nahrubo zlomené hovädze mäso vložíme do studenej vody a pomaly privedieme do varu na miernom ohni. Približne po 30 minutách varenia pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľku, soľ, a korenie.
Na miernom ohni varíme približne dve a pol hodiny až tri hodiny. Treba brať u úvahy, že toto je recept z 1963, takže čas varenie bude zrejme kvôli novším sporákom kradší. Ale bez problémov to môžete variť dlhšie nič vážne sa nestane. Hlavne varte na miernom ohni.
Po uvarení náš bujón odcedíme a nalejeme do opláchnutých šálok s celým žĺtkom.
To je celý receptík z 1963 tak ako ho varila vaša babička.
Budeme radiť ak nižšie pod článkom ohodnotíte tento recept, alebo nám zanecháte komentár. Dobrú chuť vám prajeme.
Tento bujón je vhodný aj pre tento tieto dve vývary:
[penci_recipe]