Chutná Vareška

Bulgur s kyslou kapustou a špargľou

Bulgur s kyslou kapustou a špargľou

Bulgur s kyslou kapustou a špargľou.

Opäť tu máme od vás námet na skvelý chutný a zdravý recept. ktorý radi zjedia deti až dospelý. Je veľmi ale fakt veľmi jednoduchý a zdravý. je výhoda spočíva aj v tom že ho nemusíte po vychladnutí zohrievať keďže je chutní aj pri izbovej teplote.

 

Nevedel som čo uvariť tak to čo som našiel v chladničke to som použil. Tak dúfam že vám to bude chutiť.

Predtým než začnete zaleje v miske bulgur aby zmäkol a rýchlejšie sa nám pripravil. Bude stačiť hodinka máčania. Pri máčaní nám bulgur vsiakne vodu a tak sa nám zjemní. Stačí ako ho rovna zalejete.

 

Čo budete potrebovať na bulgur s kyslou kapustou a špargľou?

  • 300 – 350 g bulgur-u
  • voda
  • cesnak
  • 1 ks hoakkaido
  • 1 ks šalotka
  • 3 stonky zelenej špargle
  • misku kyslej kapusty (nie veľkú takú strednú na pár porcií)
  • soľ
  • 2 PL mletej červenej papriky

 

Postup: Bulgur s kyslou kapustou a špargľou

Opäť pripomínam že je potrebné dať bulgur do misky a zaliať ho vodou aby ná zmäkol. Postačí jedná hodina.

  1.  Nakrájal som na drobné kocky hokkaido, ktoré som osmahol na šalotke spolu s cesnakom. Ktorý sok vopred pretlačil cez „neviem ako sa to volá“.
  2. Počkal som nech sa mi to trocha smaží a pridal som kapustu a taktiež aj mletú červenú papriku. Trocha som to miešal a pridal som trocha vody.
  3. Počkal som trocha nech sa vody (trocha vody) zohreje a pridal som bulgur a zalial som to opäť vodou. Prikryl som hrniec a čakal kým sa to opäť nezohreje.
  4. Počkal som kým sa to začne variť. Následne sa voda odparila a my sme mali skvelé a chutné jedlo. Ná záver som primiešal trocha zelenej špargle, ktorú som posekal na drobno. No a taktiež trocha soli na koniec nech to má chuť a s tou špargľou aj farbu.

 

Dobrú chuť vám prajem.

Môžete vyskúšať aj tento skvelý zahraničný recept taktiež s bulgur-om:

Pre veľa skvelých receptov sledujte nás blog.

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *