Bulgur s kyslou kapustou a špargľou
Bulgur s kyslou kapustou a špargľou.
Opäť tu máme od vás námet na skvelý chutný a zdravý recept. ktorý radi zjedia deti až dospelý. Je veľmi ale fakt veľmi jednoduchý a zdravý. je výhoda spočíva aj v tom že ho nemusíte po vychladnutí zohrievať keďže je chutní aj pri izbovej teplote.
Nevedel som čo uvariť tak to čo som našiel v chladničke to som použil. Tak dúfam že vám to bude chutiť.
Predtým než začnete zaleje v miske bulgur aby zmäkol a rýchlejšie sa nám pripravil. Bude stačiť hodinka máčania. Pri máčaní nám bulgur vsiakne vodu a tak sa nám zjemní. Stačí ako ho rovna zalejete.
Čo budete potrebovať na bulgur s kyslou kapustou a špargľou?
- 300 – 350 g bulgur-u
- voda
- cesnak
- 1 ks hoakkaido
- 1 ks šalotka
- 3 stonky zelenej špargle
- misku kyslej kapusty (nie veľkú takú strednú na pár porcií)
- soľ
- 2 PL mletej červenej papriky
Postup: Bulgur s kyslou kapustou a špargľou
Opäť pripomínam že je potrebné dať bulgur do misky a zaliať ho vodou aby ná zmäkol. Postačí jedná hodina.
- Nakrájal som na drobné kocky hokkaido, ktoré som osmahol na šalotke spolu s cesnakom. Ktorý sok vopred pretlačil cez „neviem ako sa to volá“.
- Počkal som nech sa mi to trocha smaží a pridal som kapustu a taktiež aj mletú červenú papriku. Trocha som to miešal a pridal som trocha vody.
- Počkal som trocha nech sa vody (trocha vody) zohreje a pridal som bulgur a zalial som to opäť vodou. Prikryl som hrniec a čakal kým sa to opäť nezohreje.
- Počkal som kým sa to začne variť. Následne sa voda odparila a my sme mali skvelé a chutné jedlo. Ná záver som primiešal trocha zelenej špargle, ktorú som posekal na drobno. No a taktiež trocha soli na koniec nech to má chuť a s tou špargľou aj farbu.
Dobrú chuť vám prajem.
Môžete vyskúšať aj tento skvelý zahraničný recept taktiež s bulgur-om:
Pre veľa skvelých receptov sledujte nás blog.
[penci_recipe]