Cannelloni plnené ricottou a špenátom

Dokonalá špecialita z talianskej kuchyni, ktorú som nijako nemenila a nechala sa okúzliť talianskou kucyňou. Tanto recept je fakt famózny. Nikdy si ho moje deti a manžel nevedia vynachváliť. Preto ho robíme často, ale stojí za to. Vždy chutí lepšie a lepšie.

Cannelloni plnené ricottou a špenátom

Spinach & Ricotta Cannelloni

Samozrejme! Tu je recept na cannelloni plnené ricottou a špenátom:

Suroviny:

  • 250 g cannelloni cestovín
  • 250 g čerstvej ricotty
  • 200 g špenátu, nasekaného
  • 150 g mozzarelly, natrhané na kúsky
  • 1 cibuľa, jemne pokrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 400 g paradajkových krúžkov
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička suchého oregana
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte špenát a orestujte ho, kým nezvädne.
  4. V mise zmiešajte ricottu, mozzarellu a orestovaný špenát. Ochutnajte soľou a korením.
  5. Plňte cannelloni cestovínou touto zmesou a usporiadajte ich do pekáča.
  6. V mise zmiešajte paradajkové krúžky s oreganom, soľou a korením. Nalijte túto omáčku na plnené cannelloni v pekáči.
  7. Zakryte pekáč a pečte v predhriatej rúre asi 30-35 minút, alebo kým cestovíny nie sú mäkké a omáčka je bublajúca.
  8. Po upečení nechajte chvíľu odpočinúť a potom podávajte teplé.

Takto pripravené cannelloni plnené ricottou a špenátom sú jednoducho lahodné. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *