Cannelloni plnené ricottou a špenátom
Dokonalá špecialita z talianskej kuchyni, ktorú som nijako nemenila a nechala sa okúzliť talianskou kucyňou. Tanto recept je fakt famózny. Nikdy si ho moje deti a manžel nevedia vynachváliť. Preto ho robíme často, ale stojí za to. Vždy chutí lepšie a lepšie.
Ingrediencie, ktoré som použila:
- 100 g marzeného špnátu
- 250 g ricotty
- 1 ks vajíčka
- 40 g parmezánu
- 1 ČL mletého muškátoveho orieška
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- oregano
- konzerva lúpaných paradajok
- 8 kscannelloni
- Cannelloni – cestovina – to kupiš všade
Cannelloni plnené ricottou a špenátom
Začala som prv plnkou, lebo tak sa to robí.
Na plnku som ziešala špenát, ricottu, struhaný parmezán, vajíčko, na čerstvo nastrúhaný muškátovy oriešok (ak nemáte použite ten v šáčku) k tomu soľ a mlaté čierne korenie.
Všetko som to dôkaldne priemiešala. Vedelis te že špenát môžete nahradiť brokolicovu alebo inak experimentovať. Opäť je to len recept a môžete si s nímorbiť čo len chcete.
Nastrúhaný cesnach som dala do predhriateho olivoveho oleja. Všetko s mierou, takže olej je len troška predhriatý. Pridala som oregano a po minútke miešania som naliala pradajky. Vralila som približne tak desať minpť a potom si to rozmixovala ponorným mixérom.
A hursa na pečenie.
Ja nemám rada palmarín a masla na plech a iné bludy. Tak som na plech dala papier na pečenie. Na papier som dala troška omáčky. Cannelloni naplň plnkou a zalej ich zvškom omáčky. Trošku daj aj syr. Len bacha na to lebo sa ti cestovina pri pečení zdvojnásobí. Pečieš to pri 200 stupňoch zakryté alobalom.
Daj pozor na to aby bola rúra predhriatá. Tak 10 minpt pred koncom odkryj, zapče a postrúhaj na vrch syr.
Dobrú chuť.
Cannelloni plnené ricottou a špenátom
[penci_recipe]