Chutná Vareška

Cannelloni s bolonskou omáčkou

Cannelloni s bolonskou omáčkou

Moje deti milujú všetko v čom sú paradajky, tak dnes bolónska omačka v skvelých cestovinách cannelloni. To sú take hrubšie chutné cestovinové trubičky. Pochutnáte si, verte mi.

 

Použila som na prípravu:

  • balenie cestovín cannelloni
  • 500 g telacieho mäsa (môže byť aj mleté hovädzie)
  • 1 ks cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 500 ml paradjkového pretlaku
  • sušené pradajky (môže byť, nemusí)
  • strúhaný syr
  • parmezán na posypanie (nemusí byť)
  • maslo
  • soľ, čierné mleté korenie, bazalka, oregano

 

Cannelloni s bolonskou omáčkou

Za prvé si na rozpálený olej pridáme pokrajanú cibuľu, cesnak pokrájaný na plátky. Orestujeme prá minpt do zlatisla a pridáme telacie mleté alebo hovädzie mleté mäso. Restujeme 5 minút a potom pridáme pretlak. Varíme na miernom ohni a osolíme, okoreníme. Nezabudnite na bazalku či oregano.
Uvarené odstavmíe z ohňa.
Zapekaciu misu potriem maslom a pridám varešku omáčky. Potom naplním Cannelloni músom a omáčkou a pridám ich do zapekacej misy. Ukladám ich jednu vedľa seba. Na takto uložení cestotviny postrúham syr analejem zvyšok omáčky čo mám. Na vrch vždy dám viac syr ako inde. So syrom netreba šetriť.
Piekal som to 30 až 35 minút zakryté pri 200 stupňoch celzia v predhriatej rúre.
Dobrú chuť pritelia.
Pre viac inšpirácií varím cannelloni plnené ricottou a špenátom, ak by ste chceli niečo dietnejšie.
Cannelloni s bolonskou omáčkou

Cannelloni s bolonskou omáčkou

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *