Cannelloni s bolonskou omáčkou

Moje deti milujú všetko v čom sú paradajky, tak dnes bolónska omačka v skvelých cestovinách cannelloni. To sú take hrubšie chutné cestovinové trubičky. Pochutnáte si, verte mi.

Pre viac inšpirácií varím cannelloni plnené ricottou a špenátom, ak by ste chceli niečo dietnejšie.

 

Cannelloni s bolonskou omáčkou

Špenátové cannelloni s paradajkovou omáčkou ????| Roman Paulus | Kuchyňa Lidla

Cannelloni s boloňskou omáčkou sú vynikajúce. Bolonská omáčka je tradičná talianska mäsová omáčka, ktorá sa skvele hodí k cestovinám. Ak by ste chceli vyskúšať tento lahodný recept, tu je postup:

Suroviny:

  • 200 g cannelloni cestovín
  • 300 g mletej hovädzej alebo bravčovej hmoty
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 mrkva, nastrúhaná
  • 1 stonka zeleru, nakrájaná
  • 400 g pretlaku z paradajok
  • 200 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
  • 100 ml červeného vína (voliteľné)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 100 g strúhaného parmezánu

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler. Orestujte ich na strednom ohni, kým sa zelenina zmäkne.
  2. Pridajte mleté mäso a opražte ho, kým sa dôkladne nezohnedí. Prípadne pridajte červené víno a povarte ho, kým väčšina alkoholu nevyparí.
  3. Pridajte pretlak z paradajok a vývar. Dochutte soľou a čiernym korením. Nechajte zmes povariť asi 15-20 minút, aby sa chuti spojili.
  4. Vhodte cestoviny do osolenej vriacej vody a varíme ich podľa návodu na obale. Následne ich nechajte odkvapkať.
  5. Teplú boloňskú omáčku naplňte do cestovín a poukladajte ich v jednej vrstve do pekáča. Posypte ich stlmeným parmezánom.
  6. Pekáč s cannelloni dajte do vyhriatej rúry a pečte ich asi 25-30 minút pri teplote 180 °C, kým sa cestoviny neuvária a vrchná vrstva nebude zlatistá a bublinková.

Keď budú vaše cannelloni hotové, môžete ich podávať s čerstvou bazalkou a ďalším parmezánom. Dobrú chuť!

Video recept na YouTube

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *