Černicový džem bez jadierok

Černicový džem bez jadierok je skvelou voľbou, pretože v ňom si môžete vychutnať jemnú a hladkú konzistenciu bez rušivých jadierok. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Prísady:

  • 500 g černíc
  • 400 g cukru
  • 1 citrón
  • Pohár vody

 

Černicový džem bez jadierok

Postup:

  1. Vezmite si hrniec a v ňom zmiešajte černice, cukor a pohár vody.
  2. Pomaly zohrejte zmes na strednom ohni a nechajte ju variť sa asi 15 minút.
  3. Počas varenia miešajte občasne, aby sa cukor úplne rozpustil a černice sa rozpustili na jemnú pudingovú konzistenciu.
  4. Medzičasom umyte citrón a stiahnite si z neho kôru. Potom citrón nakrájajte na polovice a vytlačte šťavu.
  5. Pridajte citrónovú šťavu a kôru do džemu a premiešajte.
  6. Pokračujte vo varení džemu na strednom ohni asi ďalších 10-15 minút, alebo kým džem nezhustne.
  7. Keď je džem hotový, nalejte ho do sterilizovaných pohárov a zatvorte ich.
  8. Nechajte džem vychladnúť na izbovej teplote a potom ho uložte do chladničky.

Teraz môžete vychutnať vašu vlastnú domácu verziu černicového džemu bez jadierok. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg černíc
  • 500 g kryštálového cukru
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 1 balenie želírovacieho cukru (napr. 2:1 alebo 3:1, podľa preferencií)
  • 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava černíc:

    • Černice dôkladne umyte a zbavte ich stopiek. Potom ich dajte do hrnca.
  2. Purré z černíc:

    • Pomocou tyčového mixéra alebo rozmixujte černice do hladkého püree. Ak máte radi jemnejšiu konzistenciu, prepasírujte püree cez sitko, aby ste odstránili jadierka.
  3. Pridanie cukru:

    • Do hrnca s černicovým püree pridajte kryštálový cukor a dobre premiešajte. Pridajte tiež šťavu a nastrúhanú kôru z citrónu.
  4. Varíme džem:

    • Postavte hrniec na stredný oheň a priveďte zmes do varu. Po dosiahnutí varu znížte teplotu a nechajte variť asi 10-15 minút, pričom pravidelne miešajte.
  5. Pridanie želírovacieho cukru:

    • Po uplynutí doby varenia pridajte želírovací cukor a premiešajte. Pokračujte vo varení ešte ďalších 5-10 minút, až kým sa džem nezačne zhustnúť. (Podľa pokynov na obale želírovacieho cukru).
  6. Kontrola hustoty:

    • Odoberte malú lyžičku džemu a dajte ju na tanierik. Nechajte pár sekúnd vychladnúť a potom skontrolujte, či džem má požadovanú konzistenciu. Ak je stále príliš tekutý, môžete pokračovať vo varení ešte pár minút.
  7. Plnenie pohárov:

    • Horúci džem nalievajte do sterilizovaných pohárov. Zostávajte asi 1 cm priestoru od okraja. Poháre uzavrite viečkami a otočte ich hore dnom na pár minút, aby sa vytvorila podtlak.
  8. Uloženie:

    • Po vychladnutí poháre otočte späť a uložte na chladné a tmavé miesto.

Podávanie: Černicový džem je ideálny na natieranie na chlieb, palacinky alebo ako prísada do dezertov. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

20 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Wow, černicový džem bez jadierok vyzerá fantasticky! Určite to skúsim, lebo mám rád sladké a jemné konzistencie. Konečne niečo, čo sa dá rýchlo pripraviť. Teším sa na tú chuť!

  2. Kvetinka98 píše:

    Tento recept na černicový džem je super! Milujem černice a bez jadierok je to ešte lepšie. Ďakujem za jednoduchý návod, už sa neviem dočkať, kedy ho urobím pre svoju rodinu!

  3. RoboMik píše:

    Černicový džem bez jadierok? To znie skvelo! Recept je jednoduchý a určite si ho zapamätám. Je fajn mať doma takúto pochúťku na chlieb alebo palacinky. Dobrú chuť všetkým!

  4. MačkaSrdiečko píše:

    Tento černicový džem vyzerá úžasne! Mám rada domáce dobroty a tento recept je presne to, čo potrebujem. Som si istá, že to bude chutiť skvele s raňajkami. Teším sa na experimentovanie v kuchyni!

  5. ZelenýPohár píše:

    Recept na černicový džem bez jadierok ma veľmi zaujal! Je to super spôsob, ako využiť ovocie a mať zdravú pochúťku doma. Ďakujem za tip, určite to vyskúšam počas víkendu!

  6. SlnkoZLato píše:

    Milujem černice a tento džem vyzerá fantasticky! Určite vyskúšam váš recept. Je skvelé vidieť také jednoduché návody na chutné jedlá. Dúfam, že mi výjde rovnako dobre ako vám!

  7. KreatívnaDusička píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Černice sú moje obľúbené ovocie a ten džem musím mať doma. Hladká konzistencia bez jadierok znie ideálne pre moje raňajky alebo dezerty. Už sa teším na výrobu!

  8. _HnedáKočka_ píše:

    ! Tento recept je jednoducho úžasný! Zbožňujem černice a keď sú bez jadierok, je to ešte lepšie. Môžem si predstaviť tú lahodnú chuť s chlebíkom alebo palacinkami.

  9. _TommyCool_ píše:

    #ČernicovýDžem vo mne vzbudzuje radosť! Skvelý recept pre každého milovníka ovocia ako som ja. Rád by som videl viac podobných nápadov na domácu výrobu chutností.

  10. _AnkaMňamka_ píše:

    🙂 Juj, ten černicový džem bez jadierok musí byť vynikajúci! Mám rada sladké dobroty a tento recept ma veľmi potešil. Hneď sa pustím do prípravy.

  11. Radosť123 píše:

    Tento recept na černicový džem bez jadierok je fantastický! Je super jednoduchý a výsledok je lahodný. Milujem, keď si môžem pripraviť niečo doma a to ešte aj takto chutné. Určite vyskúšam, ďakujem za inšpiráciu!

  12. JasnaHviezda píše:

    Wow, černicový džem bez jadierok znie skvele! Doma máme černice a tento recept sa mi veľmi páči. Určite ho skúsim, je to perfektný spôsob, ako si spríjemniť raňajky. Ďakujem za tip!

  13. ZlatýJablko píše:

    Tak toto je presne to, čo potrebujem! Černicový džem bez jadierok má jemnú konzistenciu a určite bude chutiť úžasne na palacinkách. Teším sa na jeho prípravu podľa vášho receptu. Skvelá práca!

  14. Slniečko2023 píše:

    Už dávno som hľadala jednoduchý recept na černicový džem! Vaša verzia bez jadierok je presne to, čo som potrebovala. Milujem sladké dobroty a tento džem určite patrí medzi moje obľúbené! Ďakujem za zdieľanie!

  15. VeseláMačka píše:

    Černicový džem vyzerá úžasne! Vždy som si myslela, že by bolo fajn mať džem bez rušivých jadierok. Recept je jasný a ľahko zrozumiteľný. Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam na raňajky!

  16. HravýZajko píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Černice sú moje obľúbené ovocie a spraviť z nich jemný džem bez jadierok znie ako splnený sen. Určite ho vyskúšam a pridám aj trošku škorice pre extra chuť!

  17. SladkýSen píše:

    Veľmi pekný recept! Černice sú skvelé na jeseň a ja ich milujem vo všetkých formách. Džem bez jadierok vyzerá dokonale hladký a chutný. Už sa teším, až si ho natriem na chlieb.

  18. FunkyBanán píše:

    ‚Wow‘ – takto si predstavujem dokonalý černicový džem! Bez jadierok je ideálny pre deti aj dospelých. Tento recept určite odskúšam s rodinou už tento víkend, ďakujem za inšpiráciu!

  19. -RadosnyKocurik- píše:

    ‚Super!‘ Tento černicový džem sa mi veľmi páči. Mám rád sladké domáce dobroty a verím, že tento bude najlepší zo všetkých! Vďaka za tipy ohľadom prípravy.

  20. -SvetlankovaMyslienka- píše:

    ‚Úžasné!‘ Nikdy by ma nenapadlo robiť černicový džem bez jadierok! Znie to jednoducho skvele a určite to vyskúšam hneď po prečítaní článku. Ďakujem za super nápad!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *