Cestíčko na černohorský rezeň

Určite! Tu je recept na prípravu čiernohorského rezeňa:

Suroviny:

  • 4 kúsky bravčového rezeňa
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky syra (napríklad eidam alebo gouda)
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček strúhanky
  • 1 hrnček hladkej múky
  • Olej na vyprážanie
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Cestíčko na černohorský rezeň

Postup:

  1. Rezeň pred prípravou jemne naklepkáme, aby bol mäkkší a tenší. Môžete použiť špeciálny kladkáč alebo bežný valček.
  2. Na každý rezeň poukladáme plátok šunky a následne ho potrieme plátkom syra.
  3. Rezeň s šunkou a syrom zrolujeme tak, aby bola náplň vnútri.
  4. Vo dvoch misách si pripravíme zmes na obaľovanie: v jednej zmiešame vajcia a v druhej umiestnime strúhanku.
  5. Rolády rezeňov najprv obalíme v strúhanke, potom v zmesi z vajec a znova vo strúhanke. Dobre ich otočte, aby bola obaľovka rovnomerná.
  6. Rozohrejte olej na panvici a vypražte rezeňe z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Uistite sa, že sú rezeňe dôkladne prepečené.
  7. Hotové rezeňe dajte na papierový obrúč, aby sa zbavili prebytočného oleja.
  8. Podávajte s bramborovou kašou, hranolkami alebo čerstvým šalátom.

Tešíme sa, keď si vychutnáte tento lahodný čiernohorský rezeň! Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 200 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 1 dcl vody
  • soľ (podľa chuti)
  • korenie (napr. čierne mleté korenie alebo rasca)
  • 1 ČL prášku do pečiva (voliteľné)
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava cestíčka: V miske zmiešajte hladkú múku, soľ, korenie a prášok do pečiva (ak používate). Dobre premiešajte.

  2. Pridanie tekutín: Do múčnej zmesi postupne pridávajte vajcia, mlieko a vodu. Všetko dobre premiešajte, až kým nevznikne hladké a homogénne cestíčko. Cestíčko by malo mať konzistenciu, ktorá je dostatočne hustá, aby sa držala na mäse, ale nie príliš hustá.

  3. Nechajte odpočívať: Nechajte cestíčko odpočívať asi 15–30 minút, aby sa múka „uvolnila“ a cestíčko získalo lepšiu konzistenciu.

  4. Príprava mäsa: Černohorský rezeň je zvyčajne pripravovaný z morčacieho alebo bravčového mäsa. Mäso nakrájajte na tenšie plátky a jemne vyklepte. Posypte soľou a korením podľa chuti.

  5. Obalenie v cestíčku: Plátky mäsa ponorte do pripraveného cestíčka tak, aby boli rovnomerne pokryté.

  6. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vkladajte obalené plátky mäsa. Vyprážajte z oboch strán dozlatista, pričom ich otáčajte, aby sa rovnomerne uvarili.

  7. Podávanie: Upečené rezne nechajte odkvapkať na papierovej utierke, aby sa zbavili prebytočného oleja. Podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

20 Komentárov

  1. Miska123 píše:

    Tento recept na čiernohorský rezeň vyzerá fantasticky! Už sa teším, ako ho vyskúšam. Určite si ho pripravím na víkend, lebo má všetko, čo mám rád. Šunka a syr sú skvelá kombinácia! Dúfam, že sa mi podarí taký chutný ako na obrázku.

  2. Kocurko píše:

    Wow, čiernohorský rezeň je moja obľúbená pochúťka! Rád varím a tento recept ma veľmi zaujal. Všetky suroviny mám doma, takže určite to vyskúšam. Vyprážanie je moja špecialita a verím, že to bude mňamka!

  3. JankoM píše:

    Ten čiernohorský rezeň vyzerá tak dobre! Hneď som dostal chuť na jedlo. Chcem ho pripraviť pre rodinu na nedeľu. Ďakujem za zdieľanie receptu, určite to bude hit! Dobrú chuť všetkým, ktorí to skúšajú!

  4. Srdiečko88 píše:

    Perfektný recept na čiernohorský rezeň! Milujem variť pre svojich blízkych a tento pokrm ich určite poteší. Už sa neviem dočkať tej chuti šunky a syra v mäse. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. Pečenka píše:

    Tento čiernohorský rezeň je úžasný nápad! Mám rada jedlá z bravčového mäsa a táto kombinácia so syrom ma nadchla. Určite ho urobím aj s hranolkami. Teším sa na tú výbornú chuť!

  6. Slniečko20 píše:

    Recept vyzerá skvele! Milujem varenie a tento čiernohorský rezeň si musím pripraviť hneď teraz! So šunkou a syrom to bude mmmm… Dúfam, že mi výjde rovnako dobre ako vám!

  7. FrajerskyPavol píše:

    „Čiernohorský rezeň“ – aké úžasné jedlo! Mám rád kombináciu mäsa so syrom. Určite to vyskúšam s mojou rodinou; budeme mať parádny obed! Ďakujem za tento skvelý recept!

  8. CukorKáva píše:

    „Dobrú chuť“ je presne to, čo si želám pre každého, kto skúsi tento recept. Čiernohorský rezeň je niečo úplne úžasné a ja už mám chuť na jedlo len pri pohľade na tento recept!

  9. !Zuzka! píše:

    „Čierny rezeň“ znie veľmi lákavo! Myslím si, že by som mohla pridať aj nejaké bylinky do cesta… Každopádne skvelý nápad na večeru s rodinou – už sa teším na ten lahodný výsledok.

  10. #VarenieJeUm# píše:

    „Černohorský rezeň“? To znie fantasticky! Určite ho vyskúšam čo najskôr; dúfam len, že mi výjde tak pekne ako vám vo videu či fotkách. Vďaka za inšpiráciu k obedu!

  11. Svetlík88 píše:

    Tento recept na čiernohorský rezeň je jednoducho skvelý! Nikdy som si nemyslel, že to zvládnem, ale podľa týchto krokov sa mi podarilo pripraviť chutné jedlo. Odporúčam všetkým, aby to vyskúšali!

  12. JasnýDeň píše:

    Wow, čiernohorský rezeň vyzerá naozaj chutne! Mám rád recepty, ktoré sú jednoduché a zároveň fantastické. Určite ho pripravím na rodinnej oslave. Ďakujem za inšpiráciu!

  13. PandaNaVýlete píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Keď som videl postup, hneď som dostal chuť na rezeň. S pridaním šunky a syra to musí byť delikatesa. Určite ho vyskúšam čoskoro!

  14. RadosťZJedla píše:

    Úžasný recept! Čiernohorský rezeň je presne to, čo potrebujem na víkendovú večeru. Je skvelé, že suroviny sú bežne dostupné. Teším sa na výsledok a určite sa podelím o fotky!

  15. KreatívnaKuchyňa píše:

    Recept je veľmi dobre napísaný a zrozumiteľný! Milujem variť a tento čiernohorský rezeň si určite pridám do svojich obľúbených receptov. Ďakujem za super tipy!

  16. SladkýSen123 píše:

    Mmm, čiernohorský rezeň vyzerá ako pochúťka! Už sa teším na jeho prípravu. Dúfam, že mi bude chutiť rovnako dobre ako vyzerá. Určite to vyskúšam s rodinou!

  17. ZelenéJablko píše:

    Tento recept je fantastický! Rezeň so šunkou a syrom nikdy nesklame. Rád varím pre svoju rodinu a tento pokrm im určite ulahodí. Ďakujem za zdieľanie tohto skvelého receptu!

  18. _Zlatko_ píše:

    „Dobrú chuť“ mi nikdy neznelo lepšie než pri tomto recepte! Teším sa na varenie čiernohorského rezňa už len pri pohľade na tie suroviny. Je to veľmi lákavé a jednoduché.

  19. _Srdiečko_ píše:

    ! Tento recept ma dostal svojou jednoduchosťou aj chutnosťou! Urobil som si ho minulý víkend a bol výborný! Odporúčam každému milovníkovi dobrého jedla.

  20. _VeseláMačka_ píše:

    Čiernohorský rezeň je moja nová obľuba! Všetky ingrediencie sú presne také, aké mám rád – mäsko so syrom a šunkou… Môžem len odporučiť toto jedlo každému kuchárskemu nadšencovi!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *