Chuť práveho jedla domova a vôňa Talianskej kuchyne? Vedzte, že to nie je žiadne problém. Pripravte sa na to s mojím najlepším receptom.
Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mozzarellou
Paradajky už od dectva veľmi miluje. Zrejme ako každé dieťa som preferovala viac paradajky, po menej uhorky a u vôbec nie papriku. Dnes je to úplne naopak. Ak si doma nevypsetujete paradajky, tak tie kupované nestoja za nič.
Ak si chete pripraviť hustejšie cestoviny, tak dužinu z paradajok do jedla nedávajte.
Ak je vám to jedno, pridajte celú paradajku.
Recept by vam mal každému chutiť, nie je na ňom nič špecialne. A príprava je viac než len jednoduchá. Varte priatelia.
Pomôže vám aj tento zahraničný recept.
Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mozzarellou sú výbornou voľbou, ak túžite po chuti talianskej kuchyne priamo v pohodlí vášho domova. Tu je recept, ktorý vám pomôže dosiahnuť tú pravú chuť:
Potrebujete:
- 350 g cestovín (najlepšie špagety)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu, jemne nakrájanú
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 500 ml paradajkového pretlaku
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 200 g mozzarelly, nakrájanej na malé kúsky
- Čerstvý bazalkový list na ozdobu
Postup:
- V hrnci varíme cestoviny podľa pokynov na obale, až kým nebudú al dente. Potom ich scedíme.
- Na panvici zahrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme ju dozlatista.
- Pridáme nasekaný cesnak a smažíme ho ešte ďalšie 2 minúty, kým nezískame výraznú vôňu.
- Do panvice pridáme paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie. Necháme omáčku pomaly povariť asi 10-15 minút, aby sa chuti dobre prepojili.
- Pridáme nakrájanú mozzarellu a necháme ju rozpustiť, kým nezískame krémovú konzistenciu.
- Do hotovej paradajkovej omáčky pridáme cestoviny a dôkladne ich premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
- Posypeme jedlo čerstvými bazalkovými listami a podávame ešte horúce.
Tento jednoduchý a chutný recept vám prinesie neodolateľnú Taliansku atmosféru priamo do vášho jedálnička. Dobrú chuť!
Ak by vás zaujímal vizuálny návod na prípravu, môžete si pozrieť tento zahraničný recept na videu: Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mozzarellou