Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mozzarellou

Chuť práveho jedla domova a vôňa Talianskej kuchyne? Vedzte, že to nie je žiadne problém. Pripravte sa na to s mojím najlepším receptom.

Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mozzarellou

Paradajky už od dectva veľmi miluje. Zrejme ako každé dieťa som preferovala viac paradajky, po menej uhorky a u vôbec nie papriku. Dnes je to úplne naopak. Ak si doma nevypsetujete paradajky, tak tie kupované nestoja za nič.

Ak si chete pripraviť hustejšie cestoviny, tak dužinu z paradajok do jedla nedávajte.
Ak je vám to jedno, pridajte celú paradajku.

Recept by vam mal každému chutiť, nie je na ňom nič špecialne. A príprava je viac než len jednoduchá. Varte priatelia.

 

Pomôže vám aj tento zahraničný recept.

Pasta tomato mozzarella  🍝

Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mozzarellou sú výbornou voľbou, ak túžite po chuti talianskej kuchyne priamo v pohodlí vášho domova. Tu je recept, ktorý vám pomôže dosiahnuť tú pravú chuť:

Potrebujete:

  • 350 g cestovín (najlepšie špagety)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 500 ml paradajkového pretlaku
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 g mozzarelly, nakrájanej na malé kúsky
  • Čerstvý bazalkový list na ozdobu

Postup:

  1. V hrnci varíme cestoviny podľa pokynov na obale, až kým nebudú al dente. Potom ich scedíme.
  2. Na panvici zahrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme ju dozlatista.
  3. Pridáme nasekaný cesnak a smažíme ho ešte ďalšie 2 minúty, kým nezískame výraznú vôňu.
  4. Do panvice pridáme paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie. Necháme omáčku pomaly povariť asi 10-15 minút, aby sa chuti dobre prepojili.
  5. Pridáme nakrájanú mozzarellu a necháme ju rozpustiť, kým nezískame krémovú konzistenciu.
  6. Do hotovej paradajkovej omáčky pridáme cestoviny a dôkladne ich premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
  7. Posypeme jedlo čerstvými bazalkovými listami a podávame ešte horúce.

Tento jednoduchý a chutný recept vám prinesie neodolateľnú Taliansku atmosféru priamo do vášho jedálnička. Dobrú chuť!

Ak by vás zaujímal vizuálny návod na prípravu, môžete si pozrieť tento zahraničný recept na videu: Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mozzarellou

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *