Čo so zvyšným vývarom?

Na aké jedlá používate zvyšný vývar? Často ste mi komentároch písalo, čo máte spraviť ak sa vím zvýšil kurací alebo zeleninový vývar. No je to jednoduché použijte ho na ďalší recept. Samozrejem to so sebou prináša ďalšie otázky. Že na aký recept ko máte použiť?

 

Čo so zvyšným vývarom?

Máme niekoľko možností, ako využiť zvyšok z vývaru:

  • použijte ho do omáčky k mäsu,
  • podliať mäso pri pečení,
  • cesnačka,
  • bujón,
  • alebo zramziť.

 

Zamraziť vývar?

V mojom zozname je to asi najjednosuchšie riešenie. Ak zmrazíte vývar tak, ho potom môžete po pár mesiacoch opúť použiť. Stačí ho pridať do jedla a pvariť alebo len tak zohriať. Bude ako nový.

 

Môžete si z neho pripraviť bujón

To je asi najlepšie riešenie aké existuje. Pridajte do čistého vývaru trocha soli a vegety. Môžete pridať aj vegetu alebo iné ochucovadlá, ktoré máte radi. Vývar dlhšie povaríte aby bol hustejší a mal silnejšiu konzistenciu. Môžete ho naliať dať do nádoby na ľad a zamraziť.

 

Omáčka k mäsu

Ak robíte akúkoľvek omáčku dobrým základom alebo rozriedením je vývar. V každej raštaurácií to tak robia. Vyskúšajte to aj vy a vaše jedlo bude na vyššej úrovni. Avšak rátajte s tým, že váš vývar je už slaný. Tak pozor so solením.

 

Čo so zvyšným vývarom?
Čo so zvyšným vývarom?

Pri pečení mäsa

Ak ja pečiem mäso a potrebujem ho podliať, tak nikdy ho nepodlievam vodou. Je zo zbytočné. Ak použijete vývar mäso bude veľa chutnejšie aj štava bude chutnejšia. Preto si rzohodne odložte vývar.

 

Čo so zvyšným vývarom? Píprava ďalšiho jedla – cesnačka

Ja ak pripravujem cesnačku, tak ju vždy pripravujem z vývaru. Je chutnejšia sýtejšia a silnejšia cesnačka. má taký správny “šmrnc”. Oveľa bohatšia chuť.

Na prípravu censaku som vám pridala aj videorecept, kde pán šéfkuachr používa vývar.

Vývar si môžete pripraviť aj podľa videa.

Keď máte na kuchynskej linke zvyškový vývar, existuje niekoľko skvelých možností, ako ho využiť:

  1. Zamraziť: Môžete zvyškový vývar jednoducho zamraziť do jednorazových nádob alebo do mraziaceho vrecka a použiť ho neskôr pri príprave ďalších jedál.
  2. Polievky a dusené jedlá: Vývar je základom pre vynikajúce domáce polievky a dusené jedlá. Použite ho ako základ pre zeleninovú alebo kuraciu polievku, alebo ho pridajte do dusených mäsievych jedál pre výraznejšiu chuť.
  3. Omáčky: Vývar môžete použiť na prípravu chutných omáčok. Pridajte ho do paradajkovej omáčky, smotanových omáčok alebo omáčok na cestoviny pre bohatšiu chuť.
  4. Vareny: Použite zvyškový vývar na prípravu vareného mäsa. Vložte doň kurča, hovädzie, bravčové alebo rybu a varťe, kým mäso nie je jemné a šťavnaté.
  5. Plnené jedlá: Pridajte vývar do zmesi na plnenie zeleniny, paprikových alebo kapustových plnených jedál, aby ste získali bohatšiu a chutnejšiu náplň.

Tieto sú len niektoré z mnohých spôsobov, ako využiť zvyškový vývar. Nechajte voľne plynúť svoju kreativitu v kuchyni a objavte nové spôsoby, ako tento chutný základ využiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *