Chutná Vareška

Čo zo zvyšnou zemiakovou kašou

Čo zo zvyšnou zemiakovou kašou?

Aj Vám sa po svaitkou alebo oslave zvýšila zemiaková kaša. No neviete, čo s ňou?
Ja som si tiež vždy lámal hlavu čo zo zvyšnou zemiakovou kašou a tak mi napadli niektoré recepty, ktoré vám rozhodne zachutia. Netreba ich ldho pripravovať a tieto ingrediencie rozhodne nájdete aj doma.

Poďme sa spoločne pozrieť na riešenia.

 

1) Čo zo zvyšnou zemiakovou kašou?

Ako prvé môžete so zvyšnou kašou spraviť plnený košíček. On by mal vyzeať nejako takto.

Košíček zemiakovej kaši

Košíček zemiakovej kaši

 

Jednodcuho si ho pripravíte tak, že ak vyberiete z hcladničky hustú zemiakovú kašu. Tak ju podlejte trochou mleika a pár plátkami masla. To zjemní kašu a potom ju ponorným mixérom rozmixujte. Takto ju dajte do cukrárenského rukávu alebo do sáčiku a formujte na plech.

Jednoducho tak potom trocha na 5-10 minúť upečte pri 180 stupňoch celzia. A možno aj menej minút a naplne potom hocičím, čo máte doma. Ja dávam kúsky slanny, klobási, špekačiek, na vrch syr. Alebo brokolicua  syr. Je to na vás.

 

2) Môžete zvyšnú kašu na cesto s hocičím

Napríkald ak máte:

  • tri šálky zemiakovej kaše,
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky,
  • vajíčko,
  • 1 čajovú lyžičku soli,

tak môžete pripraviť zemišaním týchto ingrediencí cestíčko. Do neho môžete pridať syr alebo zeleninu či popražené maslo alebo popražené huby. Zmotáte do placky alebo rolky a máte chutné ale najme rýchle jedlo. Samozrejme pražíme na pnvici s olejom ja pridávam aj na jemno pokrájanú cibuľku pri pražení. Moja svokra len čisto na oleji alebo masle.

Dobrú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *