Čučoriedkový cheesecake
Čučoriedkový cheesecake najlepší cheesecake pod slnkom. Váš jazýček by si mal zmlstnúť aj nad cheesecake s horúcim ovocím.
Budeme potrebovať:
- 250g maslových sušienok
- 125g maslo
- 500g jemný tvaroh
- 250ml smotana na šľahanie
- 1PL lyžica práškovej želatíny
- 1 hrnček čerstvých čučoriedok
- 4 PL lyžice medu
- 1 kus limetka
- čerstvá mäta
Čučoriedkový cheesecake
Postup: Čučoriedkový cheesecake
Sušienky si rozdrvíme na prach a zmiešame s rozpusteným maslom. Sušienky utlačíme na dno tortovej formy a vložíme na polhodinku do mrazničky aby sa nám potom nedostali sušienky do plnky. Čučoriedky si rozmixujeme ponorným mixérom a zmiešame s tvarohom. Spolu ešte poriadne rozmixujeme do hladka.
Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Ak by ste nemali k dispozícii práškovú želatínu môžete použiť aj želatínové pásiky, nič sa nestane. Následne si vyšľaháme smotanu na šľahanie a pridáme do nej už vychladenú želatínu. Spojíme to spolu a primiešame do tvarohu. Rozmixujeme všetko do hladka a pridáme med.
Vylejeme opatrne na sušienky a necháme cez noc stuhnúť. Na druhý deň máme koláčik pekne stuhnutý pevný a lepšie sa s ním pracuje. Už len ozdobiť a môžeme servírovať.
Na dekoráciu môžeme použiť nastrúhanú kôru z limetky, čučoriedky, mätu a rozdrvené sušienky. Alebo iné jedlé ozdoby , nepokazilo by to ani lesné ovocie či biela čokoláda. Záleží už len na vás čo máte najradšej. No pre zanechanie sviežosti ostaňte pri ovocí. Mňam
Dobrú chuť.
Čučoriedkový cheesecake
[penci_recipe]