Diétna rascová polievka s vajíčkom

Diétna rascová polievka s vajíčkom? Rasca patrí k jedným z najstarších koreninám a liečivám sveta, ktoré využívali už naši predkovia v praveku. Rasca má silné antioxidačné účinky. Niekto ju pozná okrem rasce aj pod názvom kmín.

Táto polievka je pre mňa jedna z najrýchlejších a najchutnejších ak mi treba rýchlo navariť. Pokiaľ náhodou neobľubujete vajíčka, môžete ich z receptu kľudne vynechať a pridať napríklad krutóny.

 

Diétna rascová polievka s vajíčkom

Rascová polievka s lievankou

Diétna rascová polievka s vajíčkom

Polievky s rascom sú nielen chutné, ale aj zdravé. Rasca patrí medzi najstaršie korenie a liečivá na svete, s výraznými antioxidačnými účinkami. Ak hľadáte rýchly a zdravý recept na polievku, táto rascová polievka s vajíčkom je skvelou voľbou.

Pripnite si tohto jednoduchého receptu:

Potrebné suroviny:

  • 500 ml vývaru (môže byť zeleninový alebo kurací)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej kurkumy
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 vajcia
  • Kôprom na ozdobenie

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
  2. Pridajte mletú racu, sladkú papriku a kurkumu. Premiešajte, aby sa korenie rozpustilo.
  3. Pridajte vývar a nechajte zmes variť asi 10 minút na strednom ohni.
  4. Vymiešajte vajcia vo vedľajšom nádobe a pomaly ich vpustite do vriacej polievky. Zakryte a nechajte variť asi 3-4 minúty, kým sa vaječné bielka zatvrdia, ale žĺtko zostane mäkké.
  5. Polievku osolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti. Podávajte ozdobené čerstvým nasekaným kôprom.

Takto rýchlo a jednoducho môžete pripraviť diétnu rascovú polievku s vajíčkom. Dúfam, že vám chutí!

 

2)

Rascová polievka je jedným z tých pokrmov, ktoré dokážu zahriať telo a dušu. Jej jednoduché a chutné zloženie spája čerstvé ingrediencie s jedinečnou chuťou rasce, ktorá je známa svojimi pozitívnymi účinkami na trávenie. Dnes si ukážeme, ako si pripraviť diétu rascovú polievku s vajíčkom, ideálnu pre tých, ktorí hľadajú výživný a zdravý pokrm.

Ingrediencie pre rascovú polievku

Na prípravu tejto lahodnej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 lyžice rasce
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 vajíčka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy diétnej rascovej polievky

1. Na začiatku si pripravte zeleninu. Zemiaky a mrkvu očistite a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nakrájajte nadrobno.

2. Na panvici rozohrejte trošku oleja a pridajte cibuľu. Smažte ju, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.

3. Potom pridajte zemiaky a mrkvu, a krátko osmažte. Pridajte rascu a miešajte ďalších pár minút, aby sa uvoľnila jej aróma.

4. Následne zalejte všetku zeleninu zeleninovým vývarom a nechajte variť asi 20 minút, kým nie je zelenina mäkká.

5. Keď je polievka hotová, rozšľahajte vajíčka a pridajte ich do horúcej polievky, pričom neustále miešajte, aby sa vajíčka rovnomerne rozložili.

6. Na konci dochuťte soľou a korením podľa potreby a polievku podávajte horúcu. Nezabudnite na čerstvú petržlenovú vňať ako ozdobu.

Tešte sa z tejto výživnej a chutnej rascovej polievky s vajíčkom, ktorá pritiahne aj tých najnáročnejších gurmánov!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Denisa Hantuchova píše:

    Mňam! Konečne recept na niečo zdravé a chutné. Určite vyskúšam!

  2. Hubert Cyprich píše:

    Polievky s rascom sú moje obľúbené, určite vyskúšam tento recept!

  3. Anemcova píše:

    Nádherný recept! Veľmi sa teším, že si vyskúšam variť túto polievku.