Diétna rascová polievka s vajíčkom? Rasca patrí k jedným z najstarších koreninám a liečivám sveta, ktoré využívali už naši predkovia v praveku. Rasca má silné antioxidačné účinky. Niekto ju pozná okrem rasce aj pod názvom kmín.
Táto polievka je pre mňa jedna z najrýchlejších a najchutnejších ak mi treba rýchlo navariť. Pokiaľ náhodou neobľubujete vajíčka, môžete ich z receptu kľudne vynechať a pridať napríklad krutóny.
Diétna rascová polievka s vajíčkom
Diétna rascová polievka s vajíčkom
Polievky s rascom sú nielen chutné, ale aj zdravé. Rasca patrí medzi najstaršie korenie a liečivá na svete, s výraznými antioxidačnými účinkami. Ak hľadáte rýchly a zdravý recept na polievku, táto rascová polievka s vajíčkom je skvelou voľbou.
Pripnite si tohto jednoduchého receptu:
Potrebné suroviny:
- 500 ml vývaru (môže byť zeleninový alebo kurací)
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 lyžička mletej rasce
- 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1/2 lyžičky mletej kurkumy
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 vajcia
- Kôprom na ozdobenie
Postup:
- V hrnci rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte mletú racu, sladkú papriku a kurkumu. Premiešajte, aby sa korenie rozpustilo.
- Pridajte vývar a nechajte zmes variť asi 10 minút na strednom ohni.
- Vymiešajte vajcia vo vedľajšom nádobe a pomaly ich vpustite do vriacej polievky. Zakryte a nechajte variť asi 3-4 minúty, kým sa vaječné bielka zatvrdia, ale žĺtko zostane mäkké.
- Polievku osolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti. Podávajte ozdobené čerstvým nasekaným kôprom.
Takto rýchlo a jednoducho môžete pripraviť diétnu rascovú polievku s vajíčkom. Dúfam, že vám chutí!
2)
Rascová polievka je jedným z tých pokrmov, ktoré dokážu zahriať telo a dušu. Jej jednoduché a chutné zloženie spája čerstvé ingrediencie s jedinečnou chuťou rasce, ktorá je známa svojimi pozitívnymi účinkami na trávenie. Dnes si ukážeme, ako si pripraviť diétu rascovú polievku s vajíčkom, ideálnu pre tých, ktorí hľadajú výživný a zdravý pokrm.
Ingrediencie pre rascovú polievku
Na prípravu tejto lahodnej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 2 stredne veľké zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 lyžice rasce
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 vajíčka
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy diétnej rascovej polievky
1. Na začiatku si pripravte zeleninu. Zemiaky a mrkvu očistite a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nakrájajte nadrobno.
2. Na panvici rozohrejte trošku oleja a pridajte cibuľu. Smažte ju, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
3. Potom pridajte zemiaky a mrkvu, a krátko osmažte. Pridajte rascu a miešajte ďalších pár minút, aby sa uvoľnila jej aróma.
4. Následne zalejte všetku zeleninu zeleninovým vývarom a nechajte variť asi 20 minút, kým nie je zelenina mäkká.
5. Keď je polievka hotová, rozšľahajte vajíčka a pridajte ich do horúcej polievky, pričom neustále miešajte, aby sa vajíčka rovnomerne rozložili.
6. Na konci dochuťte soľou a korením podľa potreby a polievku podávajte horúcu. Nezabudnite na čerstvú petržlenovú vňať ako ozdobu.
Tešte sa z tejto výživnej a chutnej rascovej polievky s vajíčkom, ktorá pritiahne aj tých najnáročnejších gurmánov!