Chutná Vareška

Divinový guľáš s haluškami

Divinový guľáš s haluškami

Divinový guľáš s haluškami ako skvela varianta k zemiakovému guľášu.

Potrebujeme:

  • 600g mäsa z diviny
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 červená paprika (čerstvá)
  • masť (bravčová)
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika sladká
  • paradajkový pretlak
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mäsový vývar
  • bobkový list
  • 2 čerstvé olúpané paradajky
  • halušky

 

Divinový guľáš s haluškami

Divinový guľáš s haluškami

Postup: Divinový guľáš s haluškami

Mäso si dôkladne umyjeme, očistíme, osušíme a nakrájame na kocky. Keď máte radi väčšie tak nakrájame na väčšie kocky alebo naopak. Do hrnca si dáme masť a opražíme na nej nakrájanú cibuľku s červenou paprikou do sklovista. Pridáme nakrájané mäso ktoré následne osolíme , okoreníme a zamiešame.

Za stáleho obracania pražíme , pokým mäso nepustí šťavu. Potom posypeme mletou sladkou červenou paprikou a vložíme bobkový list. Následne si nakrájame nadrobno olúpané paradajky a pridáme ich do hrnca. Pomiešame a podlejeme horúcim vývarom.

Dusíme pod pokrievkou na miernom plameni a občas podlievame vývarom. Neskôr do guľáša pridáme aj prelisované strúčiky cesnaku , paradajkový pretlak a spolu dovaríme do mäkka.

Uvarený guľáš odstavíme, podľa chuti dosolíme a zamiešame. Podávame s haluškami, ktoré si pripravíme z múky vajíčka a vody s trochou soli.
Dobrú chuť.

Dobrá alternatíva k tomuto receptu je aj poctivá ale chutná guľášova polievka.

[penci_recipe]

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *