Divinový guľáš s haluškami
Divinový guľáš s haluškami je skvelé jedlo, ktoré je typické pre slovenskú kuchyňu. Táto chutná a sýta kombinácia sa skláda z hustého mäsový guľášu a šťavnatých halušiek.
Ak chcete pripraviť divinový guľáš s haluškami, potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 500 g bravčového mäsa (hovädzie alebo diviak)
- 2 veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice sladkej papriky
- 1 polievkovú lyžicu mletej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 liter mäsového vývaru
- 2 polievkové lyžice oleja
- 250 g múky
- 1 vajce
- 150 ml vody
Postup:
- Mäso nakrájajte na menšie kúsky a osolte ho.
- Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu, pridajte nasekaný cesnak a orestujte spolu dozlatista.
- Pridajte sladkú a mletú papriku a premiešajte.
- Pridajte mäso a orestujte, kým sa mäso nezmení na peknú zlatohnedú farbu.
- Zalejte mäso mäsovým vývarom, pridajte soľ a korenie a nechajte všetko variť asi 1 – 1,5 hodiny, kým mäso nie je mäkké a chuťovky sa spoja.
- Počas varu guľáša pripravte halušky. V miske zmiešajte múku, vajce a vodu a vytvorte cesto.
- Cesto rozvaľkajte a narežte na menšie kúsky.
- Halušky varte vo vriacej osolenej vode, kým nevypŕchnu na povrch. Potom ich scedíme.
- K mäsovému guľášu pridajte uvarené halušky a premiešajte.
Divinový guľáš s haluškami je najlepší, keď sa podáva s chladivým pivom a nastrúhaným kyslým uhorkovým šalátom. Dobrú chuť!