Divinový guľáš s haluškami
Divinový guľáš s haluškami ako skvela varianta k zemiakovému guľášu.
Potrebujeme:
- 600g mäsa z diviny
- 1 väčšia cibuľa
- 1 červená paprika (čerstvá)
- masť (bravčová)
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika sladká
- paradajkový pretlak
- 2 strúčiky cesnaku
- mäsový vývar
- bobkový list
- 2 čerstvé olúpané paradajky
- halušky
Divinový guľáš s haluškami
Postup: Divinový guľáš s haluškami
Mäso si dôkladne umyjeme, očistíme, osušíme a nakrájame na kocky. Keď máte radi väčšie tak nakrájame na väčšie kocky alebo naopak. Do hrnca si dáme masť a opražíme na nej nakrájanú cibuľku s červenou paprikou do sklovista. Pridáme nakrájané mäso ktoré následne osolíme , okoreníme a zamiešame.
Za stáleho obracania pražíme , pokým mäso nepustí šťavu. Potom posypeme mletou sladkou červenou paprikou a vložíme bobkový list. Následne si nakrájame nadrobno olúpané paradajky a pridáme ich do hrnca. Pomiešame a podlejeme horúcim vývarom.
Dusíme pod pokrievkou na miernom plameni a občas podlievame vývarom. Neskôr do guľáša pridáme aj prelisované strúčiky cesnaku , paradajkový pretlak a spolu dovaríme do mäkka.
Uvarený guľáš odstavíme, podľa chuti dosolíme a zamiešame. Podávame s haluškami, ktoré si pripravíme z múky vajíčka a vody s trochou soli.
Dobrú chuť.
Dobrá alternatíva k tomuto receptu je aj poctivá ale chutná guľášova polievka.
[penci_recipe]