Divinový guľáš s haluškami

Divinový guľáš s haluškami

Jelení guláš / super oběd z divočiny

Divinový guľáš s haluškami je skvelé jedlo, ktoré je typické pre slovenskú kuchyňu. Táto chutná a sýta kombinácia sa skláda z hustého mäsový guľášu a šťavnatých halušiek.

Ak chcete pripraviť divinový guľáš s haluškami, potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (hovädzie alebo diviak)
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice sladkej papriky
  • 1 polievkovú lyžicu mletej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 liter mäsového vývaru
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 250 g múky
  • 1 vajce
  • 150 ml vody

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na menšie kúsky a osolte ho.
  2. Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu, pridajte nasekaný cesnak a orestujte spolu dozlatista.
  3. Pridajte sladkú a mletú papriku a premiešajte.
  4. Pridajte mäso a orestujte, kým sa mäso nezmení na peknú zlatohnedú farbu.
  5. Zalejte mäso mäsovým vývarom, pridajte soľ a korenie a nechajte všetko variť asi 1 – 1,5 hodiny, kým mäso nie je mäkké a chuťovky sa spoja.
  6. Počas varu guľáša pripravte halušky. V miske zmiešajte múku, vajce a vodu a vytvorte cesto.
  7. Cesto rozvaľkajte a narežte na menšie kúsky.
  8. Halušky varte vo vriacej osolenej vode, kým nevypŕchnu na povrch. Potom ich scedíme.
  9. K mäsovému guľášu pridajte uvarené halušky a premiešajte.

Divinový guľáš s haluškami je najlepší, keď sa podáva s chladivým pivom a nastrúhaným kyslým uhorkovým šalátom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *