Domáca bageta je výborný domáci chlieb, ktorý si môžete pripraviť jednoducho aj doma. Na prípravu domácej bagety budete potrebovať tieto suroviny:

– 500g hladkej múky
– 10g soli
– 10g čerstvého droždia
– 300ml vlažnej vody
– 1 polievková lyžica olivového oleja

 

Domáca bageta

Postup prípravy:

1. Droždie rozpustite vo vlažnej vode.
2. V miske zmiešajte múku a soľ.
3. Postupne pridávajte droždovú vodu a miešajte, kým nedostanete hladké cesto.
4. Cesto nechajte kysnúť po dobu asi 1 – 2 hodiny, kým sa zdvojnásobí objem.
5. Cesto premiesite na pomúčenom povrchu a rozvaľkáte ho na dlhý oválny tvar.
6. Bagetu uložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte kysnúť ešte asi 30 minút.
7. Pred pečením bagetu potrite olivovým olejom.
8. Vložte do predhriatej rúry na 220 °C a pečte asi 30 – 35 minút, kým bageta nezískala zlatohnedú farbu.

Tešíme sa na vaše skúsenosti s prípravou domácej bagety! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *