Domáca bravčová pečeň na slaninke

Tu je skvelý recept na domácu bravčovú pečeň na slaninke:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 200 g slaninky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Domáca bravčová pečeň na slaninke

Postup:

  1. Bravčovú pečeň si nakrájajte na tenké plátky.
  2. Slaninku nakrájajte na tenké pásiky.
  3. Každý plátok bravčovej pečene osolte, okoreňte čiernym korením a preložte pásikom slaninky.
  4. Cesnak si jemne nasekajte.
  5. Na panvici si zohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak.
  6. Pridajte plátky bravčovej pečene a opiekajte ich z oboch strán, kým nebudú pekné zlatohnedé.
  7. Hotové plátky bravčovej pečene podávajte ešte teplé.

Táto chutná a jednoduchá bravčová pečeň na slaninke je skvelá ako hlavné jedlo so zeleninou a prílohou alebo ako súčasť rôznych jedál. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 100 g slaniny (najlepšie údenej)
  • 2 stredné cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice oleja (alebo masla)
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 1-2 bobkové listy
  • 1 lyžička majoránky
  • 1/2 šálky vývaru alebo vody
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň opláchnite pod tečúcou vodou a osušte. Odstráňte všetky blany a prípadné žily. Následne ju nakrájajte na tenké plátky.

  2. Príprava slaniny a cibule: Slaninu nakrájajte na malé kocky a na panvici ju opečte na strednom ohni, kým nebude chrumkavá. Potom ju vyberte a odložte na tanier. Na výpeku od slaniny zľahka orestujte nakrájanú cibuľu, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.

  3. Opečenie pečene: Do panvice pridajte olej alebo maslo, na ktorom budete pokračovať. Pridajte plátky pečene a opečte ich z oboch strán na strednom ohni (približne 3-4 minúty z každej strany), až získajú hnedú farbu. Posypte soľou, korením, majoránkou a pridajte bobkové listy.

  4. Dusenie: Po opečení pečene pridajte orestovanú slaninu späť do panvice a podlejte vývarom alebo vodou. Znížte teplotu, pridajte nasekaný cesnak a nechajte dusit zakryté asi 10-15 minút na miernom ohni, aby sa chute prepojili.

  5. Podávanie: Po uvarení odstráňte bobkové listy a preložte pečeň so slaninou a cibuľou na tanier. Ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tipy na podávanie:

  • Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu, ako sú zemiaky (varené, pečené alebo kaša), čerstvý chlieb alebo zeleninový šalát.
  • Rovnako môžete podávať s kyslou kapustou alebo maskou, pre vyváženie chutí.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *