Domáci bazový sirup recept

Namiesto levanduľového sirupu som si dnes pripravila bazových z čerstvej bazy. Farbu sirupa ovplyvníte podla toho, či použijete kvety bielej bazy alebo plody tej tmavej.

 

Bazový sirup / Recept

Domáci bazový sirup recept

Na zdravie a nech vám sirup pomôže v chladných dňoch. V chladných dňoch si môžete pripraviť aj domáci levanduľový sirup recept kalorie.

Tu je jednoduchý recept na prípravu domáceho bazového sirupu:

Prísady:

  • 500 g čerstvej bazy (biela alebo tmavá)
  • 750 ml vody
  • 500 g cukru

Postup:

  1. Bazu dôkladne zmyte pod tečúcou vodou a odstráňte eventuálnu plesňovitú časť.
  2. V hrnci zohrejte vodu a pridajte bazu.
  3. Nechajte zmes variť asi 15-20 minút, kým sa baza úplne rozpustí a voda získava intenzívnu farbu a vôňu.
  4. Potom použite jemné sitko alebo gázu na preceďovanie zmesi a oddelenie kvetov/plodov od tekutiny.
  5. Vráťte získanú tekutinu do hrnca a pridajte cukor.
  6. Na strednom ohni nechajte zmes variť, občas miešajte, až kým sa cukor úplne rozpustí a sirup sa zahusťuje.
  7. Keď je sirup dostatočne repný, nalejte ho do sterilizovaných fľaštičiek a zakrčte ich.
  8. Nechajte sirup vychladnúť na izbovej teplote, potom ho môžete skladovať v chladničke.

Teraz máte domáci bazový sirup pripravený na použitie! Môžete ho pridať do nápojov, kokteilov alebo ho použiť na dochutenie dezertov. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *