Domáci recept na fermentovaný ríbezľový čaj
Moja susedka má veľa ribezlí a tak mi minule dala košík listkov a bubúľ. A ja som moha pripraviť domáci sirup z čiernych ríbezlí. Ae zvyšili mi lístky a tak mlžeme pripraviť čaj. A prdstavte si, že je to jediná ingrediencia.
Ingrediencia:
- mladé lístky čiernej ríbezle
Domáci recept na fermentovaný ríbezľový čaj
No musíte dbať na to aby išlo a menšie čerstvé lístky. Tie musí zvednúť a to som docielila, tak že som ich dala na tmavé miesto, kde nebolo slnko. Potom som ich na doske povaľkala válčekom na cesto.
Potom som listky zrolovala a dala do sáčiku. A ten na miesto, kde je slnečný lúč, aby sa listky zaparili. Tak som dosiahle fermentačný proces. Teda sa zaparia.
Takto som ho nechala deň aža dva a potom som ich nakrájala na menšie pásiky. Také vhodné do čaju.
Necháme si listky vysušiť na suchom mieste a možeme hneď úžitkovať. A to podľa dvoch návodou. Ak chcem lúhovať, tak v horúce vode minimálne 15 minút. Ak chceme macerovať, tak v chladnej vode niekoľko hodín.
Po vysušení som to hneď zalila hräúcou vodou. Prekvapila ma výraza vôňa. Na zdravie.
Domáci recept na fermentovaný ríbezľový čaj
[penci_recipe]